Östen med rösten : sångare, musikant och underhållare (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
290
Utgivningsdatum
2015-12-10
Upplaga
1
Förlag
Kira förlag
Originaltitel
Östen med rösten - sångare, musikant och underhållare
Medarbetare
Bergkvist, Jörgen (form)
Dimensioner
220 x 220 x 30 mm
Vikt
896 g
SAB
Ijz Warnebring, Östen
ISBN
9789187875076
Östen med rösten : sångare, musikant och underhållare (häftad)

Östen med rösten : sångare, musikant och underhållare

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2015-12-10
186
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Östen Warnerbring (1934-2006) var en underhållare i ordets rätta bemärkelse. En sann entertainer. Eller Anton Tajner, som Östen förskånskade begreppet. Sångare och musikant, kompositör och textförfattare, showman, spexare och programledare i både radio och TV.

Den här boken skildrar Östens långa och framgångsrika karriär: från de första trevande försöken på Malmös jazzklubbar, via folkparksscener, krogestrader och visturnéer, sjukdomar och återkomster, och fram till slutet en januarimorgon 2006, ensam på ett hotellrum på Gran Canaria.

Läs om vad kung Gustav VI Adolf sa till Östen när de möttes i Gamla stan, om när han tävlade om att bli "Smålands Östen Warnerbring", om det turbulenta samarbetet med Skånes buskiskung, om den publikfriande elefanten på Tivoli, om hur det kultförklarade dansparet Curt och Majken från Eslöv startade - och om mycket, mycket annat...
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Östen med rösten : sångare, musikant och underhållare. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Östen en speleman
    Ingmar Jönsson, 11 februari 2016

    Bra bok från början till slut. Bra upplägg, behöver inte läsa den från början till slut i svit. Handlar även om andra artister runt spelemannen, under hans resa som musikant i vårt avlånga land och även i Danmark vad det beträffar. Läsvärd bok!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Christer Borg