Kalla min barndom åter (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
378
Utgivningsdatum
2019-05-14
Upplaga
1
Förlag
Kira förlag
Originaltitel
Kalla min barndom åter. Piraten i Malmö
Medarbetare
Andersson, Sara (form)
Dimensioner
215 x 150 x 40 mm
Vikt
818 g
SAB
Gcz Nilsson Piraten, Fritiof
ISBN
9789187875304
Kalla min barndom åter (inbunden)

Kalla min barndom åter

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-05-14
199
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Under 15 år, från 1957 och till sin död 1972, hade den mytomspunne författaren Fritiof Nilsson Piraten en lägenhet på Sergels väg i Malmö.
Ingen har hittills skrivit om denna sista akt i författarens liv. Inte förrän nu. Det är inget helgon vi möter, utan en person med tillkortakommanden och idiosynkrasier. Men vi upptäcker också en omtänksam och skör människa med humorn som sköld mot livets svåra.

Vi får nya insikter i hans umgänge, alkoholvanor och hans förhållande till barn och ungdomar. Här skildras hans komplicerade relation till hustrun Tora samt till vännen Sten Broman, den exhibitionistiske musikprofilen. Att Piraten ännu på 60-talet anlitade sekreterare som stenograferade färska historier är nytt liksom mycket annat i detta rika minneskalejdoskop. Boken är ett kollage av röster sammanfogade till ett böljande samtal.

Om Säpo hade gjort en kartläggning av Piratens förehavanden i Malmö under hans levnad skulle rapporten kunnat se ut så här. Fast den kanske inte hade varit lika underhållande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kalla min barndom åter
 2. +
 3. Berättaren Fritiof Nilsson Piraten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Berättaren Fritiof Nilsson Piraten av Ulla Ravell (kartonnage).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kalla min barndom åter. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Porträtt av en ensam man
  Frithiof, 16 december 2019

  Det här var en stark upplevelse. Det är inte bara en biografi över den hisnande berättaren och den ständige kroggästen Piraten, utan också en skildring av 50- och 60- talens Malmö och Skåne. Jan Sigurd spinner genom intervjuer med och skriftliga skildringar av människor som fanns i författarens närhet en väv som gör mig oerhört berörd. Därtill får vi en lång rad historier och skrönor av mer eller mindre egenupplevd art. Och bakom alla skratt förstår vi det svårmod som han och så många humoris... Läs hela recensionen

 2. Höga förväntningar som ej infriades

  För många citat från andra verk av Piraten och andra forskare/författare. Intervjuerna med grannar, taxichaufförer m fl var i flertalet fall tämligen intetsägande och behandlade mestadels Piratens förflyttningar mellan bostaden o krogen. Framställningen hade vunnit på att nedkortas till halva antalet sidor. Förväntningarna var kanske alltför höga?!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jan Sigurd