Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Utgivningsdatum
2016-04-06
Förlag
Lavender Lit
ISBN
9789187879159
Dumplin' (e-bok)

Dumplin' (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2016-04-06
49
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Läsaren lotsas genom hjärtskärande saknad, förälskelse och oväntade vänskapsband."
Marie-Helene Klementsson, BTJ

Willowdean, av sin mamma kallad Dumplin", har alltid trivts med hur hon ser ut. Ja, hon är tjock, men vad gör det? Hennes inställning till den perfekta bikinikroppen? En kropp iklädd bikini.
Men när hon träffar den hopplöst snygga Bo börjar hon plötsligt känna sig osäker, och det stör henne. Så hon bestämmer sig för att vinna tillbaka sitt självförtroende och samtidigt visa alla i hemstaden Clover City att hon minsann duger precis som hon är.

"Julie Murphy ger en känsligt ljussatt bild av den lilla stadens inre liv, dess manliga hierarkier och kvinnoideal, som om Pleasantville och Twin Peaks mötts, ja som om Stephen King lånat ut alla skymningar han fått över från den fiktiva Castle Rock."
Ulrika Milles, Dagens Nyheter

"I Dumplin" återfinns den första kärleken, komplexiteten i att våga stå upp för sig själv och medvetet välja en viss riktning när ens bästa vän är på väg åt ett annat håll, och ambivalensen inför de större beslut man tvingas ta på egen hand."
Emilias bokstäver

"Dumplin" är inspirerande och hjärtevärmande läsning med många tänkvärda citat som jag nog skulle ha klistrat upp på väggen under min tonårstid."
Beas bokhylla
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Julie Murphy

Bloggat om Dumplin'