Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-09-12
Förlag
Lavender Lit
Översättare
Cecilia Falk
ISBN
9789187879487
Innan ni tog oss (e-bok)

Innan ni tog oss E-bok

(3 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2018-09-12

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Årets mest gripande roman. Bygger på den sanna historien om hur barn från fattiga förhållanden kidnappades och såldes till välbärgade familjer. Över 60 000 sålda böcker i Sverige!

Memphis, 1939. Tolvåriga Rill Foss och hennes fyra yngre syskon bor med sina föräldrar på en båt på Mississippifloden. När deras föräldrar tvingas åka till sjukhuset en stormig natt lämnas Rill kvar för att passa syskonen. Men helt plötsligt dyker främlingar upp. De sliter med sig barnen och placerar dem på barnhem, och syskonen är övertygade om att föräldrarna snart kommer för att hämta dem. Snart går det dock upp för dem att verkligheten är bra mycket brutalare än så.

Aiken, South Carolina, nutid. Åklagaren Avery Stafford råkar snubbla över oroväckande information och börjar nysta i sin familjehistoria. Vad var det egentligen som försiggick i Amerika mellan 1920 och 1950? Och hur är hennes familj inblandad i Georgia Tanns adoptionsverksamhet?

Baserad på en av Amerikas mest ökända skandaler där Georgia Tann, föreståndare för Memphis barnhem, kidnappade och sålde fattiga barn till rika familjer över hela landet. Lisa Wingates hjärtskärande men samtidigt hoppfulla och vackra berättelse påminner oss om att vart ödet än för oss, glömmer vi aldrig varifrån vi en gång kom.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Innan ni tog oss. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra bok, kunde inte sluta läsa.
    Majan, 15 januari 2019

    En mycket bra bok, jag kunde inte sluta läsa den. Den har ett intressant innehåll och den har verklighetsanknytning antar jag.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lisa Wingate