Amok (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
397
Utgivningsdatum
2015-06-03
Upplaga
1
Förlag
Ersatz
Översättare
Hugo Hultenberg
Originaltitel
Amok, Schach, Verwirrung der Gefühle
Medarbetare
Bengtsson, Anna (red.) / Liljemärker, Håkan (form)
Dimensioner
219 x 150 x 40 mm
Vikt
757 g
SAB
Hce.016
ISBN
9789187891205

Amok

(6 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2015-06-03
87
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
»Det hade inte gått mer än en timme sedan den där kvinnan kom in i mitt rum och jag hade redan kastat hela min existens över ända och löpte amok ut i tomheten « En excentrisk världsmästare i schack möter oväntat motstånd från en okänd medpassagerare på en atlantångare. En livstrött änka av adlig börd träffar en ung desperado på kasinot i Monte Carlo. En kolonialläkare med svaga nerver får besök av en beslöjad kvinna i automobil ... Österrikaren Stefan Zweig (1881-1941) var en av sin tids mest uppburna författare. Med nyutgåvan av den klassiska memoarboken »Världen av i går« och Wes Andersons film The Grand Budapest Hotel har författar skapet fått nytt liv. I detta urval av Stefan Zweigs mest älskade noveller om besatthet och erotik bjuds läsaren in till en svunnen epok och dess dolda lidelser. »Efter 50 år av obemärkthet, ja närmast glömska, har Europas en gång mest lästa författare, Stefan Zweig, fått en remarkabel renässans.« Göran Rosenberg
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Amok
 2. +
 3. Världen av i går : en europés minnen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Världen av i går : en europés minnen av Stefan Zweig (pocket).

Köp båda 2 för 166 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Amok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. historier från en tid som flytt -
  Boris Millgård, 20 juli 2015

  - för ganska länge sedan.

  Om hur Europas föräldrar (även gamla-) kände och resonerade. Kunde vara intressant för dagens yngre läsare som önskar förstå dagens EU och uppskatta förändringarna för medelklassen under det senaste århundradet. Hur viktigt det var att slå vakt om sina värderingar och vara dels väldigt finkänslig och samtidigt alltid lite fin i kanten utan att synas och höras för andra än för de direkt inblandade. Kan för oinitierade kännas lite långrandigt ibland.
  Typisk Zweig' epokskildring.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Stefan Zweig