Medusas blick (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2016-11-01
Upplaga
1
Förlag
Ersatz
Översättare
Ervin Rosenberg
Originaltitel
A medúza pillantása
Medarbetare
Liljemärker, Håkan (form)
Dimensioner
212 x 145 x 20 mm
Vikt
455 g
SAB
G
ISBN
9789187891465
Medusas blick (inbunden)

Medusas blick

Inbunden Svenska, 2016-11-01
203
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Sju essäer om de ögonblick som i den västerländska traditionen brukar beskrivas som mystiska, katartiska, omskakande eller extatiska.

»Människan må vara en unik varelse, men i varje fiber av hennes kropp manifesterar sig det vara som håller alla människor vid liv; hon har något som är oändligt främmande för henne att tacka för sitt liv. Hennes anletsdrag kan inte förväxlas med andras, icke desto mindre är hela kosmos ansvarigt för hennes ojämförliga drag, hennes kropp är helt hennes egen, fastän den inte står henne det minsta närmare än planeter på ljusårs avstånd; hennes hårs och hennes naglars växt är lika mycket en händelse som en stjärnas explosion; exkrementet som lämnar hennes kropp är universums eget råstoff, och ljudet av hennes hjärtslag hämtar näring ur den tystnad som slukar och frambringar allt, liksom det mörker som fyller hennes kropp när sig av den universella osynligheten.«

László F. Földényi är konstteoretiker, litteraturforskare och essäist. Han räknas till Ungerns främsta intellektuella och är professor i konstteori vid Akademien för teater och film i Budapest. Sedan 2009 medlem av Tyska Akademien.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Medusas blick
  2. +
  3. Dostojevskij läser Hegel i Sibirien och brister i gråt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dostojevskij läser Hegel i Sibirien och brister... av Lászlo F Földényi (häftad).

Köp båda 2 för 292 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Medusas blick