Vanderland : fjärde delen av krönikan om den femte konfluxen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Krönikan om den femte konfluxen (del 4)
Antal sidor
598
Utgivningsdatum
2016-06-15
Upplaga
1
Förlag
Coltso
Medarbetare
Liljemärker, Håkan (form)
Dimensioner
240 x 160 x 50 mm
Vikt
1218 g
SAB
Hc
ISBN
9789187893117
Vanderland : fjärde delen av krönikan om den femte konfluxen (inbunden)

Vanderland : fjärde delen av krönikan om den femte konfluxen

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-06-15
99
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Trakorien ligger i krig med grannländerna samtidigt som den femte konfluxen drar allt närmare. Prästinnan Frimrinda från Ransard seglar norrut med en mäktig legoflotta för att befria den gud hon tror crurerna håller fången på Marjura. Generalen Praanz da Kaelve, som åter fallit i onåd, följer henne som vägvisare, men också för att söka personlig hämnd på trollkarlen Shagul. Mot Marjura stävar även det levande skeppet Bladverk med vindhäxan Silvia Miranda, glasmannen Uroboren och prästen Ammisadu, som plågas av märkliga mardrömmar. Alla har de uppdraget att rädda konfluxen.
Stegosernas konung Arn Dunkelbrink segrade i kriget på Palamux och väntar nu otåligt på att kunna segla efter vindhäxan mot Marjura. Strax innan skeppet står redo för avfärd anländer hans allierade, stridsmunkarna från Nastrôl, för att slå följe sedan några mystiska böcker avslöjat deras egen historiska koppling till ön.
Inom kort skall alla sammanstråla på Marjura inför krönikans mäktiga upplösning.

»En Borges för det episka formatet.«
- Per Israelsson, SVD

Vanderland är den sista av fyra delar i berättelsen om »den femte konfluxen«. Den första boken i serien, Svavelvinter, utkom 2004 och betraktas av många som en av de bästa fantasyromaner som någonsin skrivits på svenska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vanderland : fjärde delen av krönikan om den femte konfluxen
 2. +
 3. Vredesverk : tredje delen av krönikan om den femte konfluxen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vredesverk : tredje delen av krönikan om den fe... av Erik Granström (inbunden).

Köp båda 2 för 198 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Vanderland : fjärde delen av krönikan om den femte konfluxen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ett svenskt mästerverk
  Johan Moberg, 18 juli 2019

  Jag hänfördes av Granströms avslutning på hans fantastiska krönika. Det kändes som att bitar föll på plats på ett tillfredsställande vis. Boken är full av spänningsmoment som fick det att krypa under huden, och flera karaktärer fick skina. Boken slutar på ett passande sätt för Trakorien och hur saker och ting brukar kunna skildras. Att gå tillbaka och läsa om hela krönikan kommer att bli mycket spännande - hur många ledtrådar kan inte Granström ha lagt ut i tidigare böcker?

 2. Nytänk och omdandande
  Loranga, 1 december 2016

  Jag har precis lagt ifrån mig den sista och avslutande delen i i krönikan om den femte konfluxen. Det har varit en märklig men uppfräschade fantasyresa. Erik Granströms berättande är både fascinerande, medryckande men också krävande. Ibland var det svårt att lägga ifrån sig boken av nyfikenhet vad som ska hända, men ibland var den riktigt förvirrande och det känns som att författarens ambition gör att jag som läsare tappar fästet i boken. Jag fann mig ibland trevande efter en röd tråd att hål... Läs hela recensionen

 3. Ett mästerverk
  Mattias Axelsson, 24 juli 2016

  En magiskt skimrande känsla infinner sig när jag läser dessa märkliga böcker. En fantastisk stämning och en spännande värld. En setting som känns genomtänkt och mogen som ett perfekt årgångsvin. Kanske är det ursprunget i rollspelsvärlden och Erik Granströms öppna stil, han pratar och diskuterar ofta på sin blogg och olika forum som gör att det känns så välarbetat och genomtänkt. Eller så är författaren helt enkelt skicklig. Små detaljer har förbättrats sedan äventyren så läsningen och helhet... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Vanderland : fjärde delen av krönikan om ...