Mirasa : jakthövdingen från Mjölby (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
157
Utgivningsdatum
2015-05-08
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Danneker Engström, Cecilia (form)
Dimensioner
230 x 175 x 13 mm
Vikt
437 g
SAB
Lz Orre, Sigfrid
ISBN
9789187905070
Mirasa : jakthövdingen från Mjölby (inbunden)

Mirasa : jakthövdingen från Mjölby

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2015-05-08

Slutsåld

Som ung vid förra seklets början ville Sigfrid Orre bli jurist, men ödet förde honom till djupaste Afrika. Istället för ett stillsamt liv som tjänsteman blev Sigfrid Orre jakthövdingen Mirasa och levde som storviltjägare, guldgrävare, handelsman och äventyrare i nuvarande Kongo.
Sigfrid Orre berättar målande om jaktäventyr där han nedlade elefanter, bufflar, leoparder och krokodiler, och den största trofén av dem alla människoätande lejon. I text och bild får vi följa Orre på strapatsrika expeditioner i trakter där ingen vit tidigare satt sin fot. Vi får möta spännande och unika karaktärer, däribland en stor hövding som förärade Orre sin dotter som gåva, en beryktat grym drottning och en jägare som sett spår efter livs levande dinosaurier i djungeln.
Vid sextiotalets början mötte Orre svenska FN-soldater och hans hemlängtan väcktes till liv. Innan Orre slutade sina dagar i en helt vanlig hyresrätt i Mjölby hann journalist Mie Engman och hennes pappa nedteckna hans fascinerande och bitvis häpnadsväckande berättelser om en svunnen tid på en mytomspunnen plats.

MIE ENGMAN har under många år varit verksam som fotograf och journalist. I dag driver Mie Engman Ljungbergsgården Konferens i Stockholms skärgård.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mirasa : jakthövdingen från Mjölby. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En riktig äventyrsbok!
    Sara, 25 juni 2015

    En mycket spännande bok fylld av äventyr med allt från människoätande lejon till en hissnande flygresa och reflektioner kring hur livet som storviltjägare i Kongo var runt förra sekelskiftet, perfekt sommarläsning i hängmattan. Att läsa denna bok är som att sitta och lyssna på skrönor och historier som ens morfar berättar!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna