Kreativ när piskan viner : pusselbiten som saknas i Lean (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2015-06-01
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Mårtensson, Benny (form)
Illustratör/Fotograf
Benny Mårtensson
Dimensioner
220 x 150 x 15 mm
Vikt
303 g
SAB
Qba
ISBN
9789187905155
Kreativ när piskan viner : pusselbiten som saknas i Lean (häftad)

Kreativ när piskan viner : pusselbiten som saknas i Lean

Häftad,  Svenska, 2015-06-01

Slutsåld

Hur ska kreativiteten få plats i företag som har fullt fokus på att göra mer med mindre resurser? Hur stimulerar man kreativitet i en miljö präglad av effektiviseringar och Lean? Framgångsrika innovativa organisationer måste vara bra på både effektiva processer och kreativt tänkande. Lika lite som ett företag kan överleva på nya idéer som aldrig når marknaden kan det sälja gårdagens idéer till morgondagens kunder.

I Kreativ när piskan viner resonerar Magnus MackAldener och Katarina Stetler på ett lättillgängligt och klarsynt sätt om hur företag som fastnat i stelbenta processer kan stimulera kreativa medarbetare och innovativa idéer. Boken är på samma gång en betraktelse av ett nutidsfenomen och en manual för ett bättre sätt att jobba. Det handlar om att arbeta med fem enkla principer som inkluderar kundförståelse, prototyper, metoder och en dos mod. Boken utforskar spänningsfältet mellan å ena sidan strävan efter effektivitet och å andra sidan insikten om att innovation och förnyelse är enda vägen mot framtida överlevnad.

MAGNUS MACKALDENER är chef för transmissionsutvecklingen på Scania. Han tilldelades 2013 Ferdinand Porsche Preiz för sina innovativa insatser för fordonsutvecklingen i världen. Magnus är en populär föreläsare och driver företaget Creativeship AB.

KATARINA STETLER har en doktorsexamen i innovationsledning från KTH och har studerat hur företag hanterar utmaningen att vara effektiva och kreativa på samma gång. Idag jobbar hon som utvecklingsingenjör inom ergonomi och med Scanias utvecklingsverksamhet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »