Avslut. Chefens svåraste samtal : Förberedelse, värdegrund, samtalsmetodik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2016-01-25
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Elvander, Fredrik (form) / Aspenstrand, Josefin (form)
Dimensioner
262 x 162 x 15 mm
Vikt
351 g
SAB
Qbfb
ISBN
9789187905292
Avslut. Chefens svåraste samtal : Förberedelse, värdegrund, samtalsmetodik (häftad)

Avslut. Chefens svåraste samtal : Förberedelse, värdegrund, samtalsmetodik

Häftad Svenska, 2016-01-25
249
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Nominerad till Årets HR-bok 2016: "Alla har användning för denna bok med massor av råd om hur man på ett professionellt sätt hanterar avslut. Extra bra att författaren tar upp hur man kan påverka ett avslut och kanske till och med undvika det. En tänkvärd och användbar handbok i ett viktigt ämne."

Förr eller senare kommer alla chefer till situationer där en medarbetare mot sin vilja måste lämna sitt uppdrag eller sin arbetsplats. För de flesta är avslutssamtalen svåra och jobbiga, även om man vet att de är nödvändiga. Chefen vill att samtalet ska bli så bra som möjligt, men känner sig osäker på hur bäst gå till väga och hantera medarbetarens känslomässiga reaktioner, från ilska och anklagelser till tystnad och hejdlös gråt.

Den här boken vänder sig till dig som är chef och vill utveckla din kompetens för att genomföra avslutssamtal. Du lär dig att förstå din medarbetares och ditt eget beteende och får insikt om betydelsen av ett mer humanistiskt förhållningssätt. Du får också konkreta råd om hur du kan förbereda dig, vad du bör ha i åtanke under samtalet och hur du bör följa upp det. För även om det är svårt så går det att genom förberedelse, träning och god samtalsmetodik skapa bättre möjligheter för ett gott avslut.

Anna Svartbeck Lilja har mångårig chefserfarenhet på både strategisk och operativ nivå och har suttit i koncernledningen för flera stora organisationer. Hon har arbetat som diplomat inom Sveriges utrikesförvaltning och har också drivit eget konsultföretag inom organisation, teamutveckling och chefscoaching.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Avslut. Chefens svåraste samtal : Förberedelse, värdegrund, samtalsmetodik
  2. +
  3. Kompetensbaserad Rekrytering, Intervjuteknik Och Testning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kompetensbaserad Rekrytering, Intervjuteknik Oc... av Malin Lindelöw Danielsson (kartonnage).

Köp båda 2 för 573 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »