Skillnadens trädgård : ett ekologiskt trädgårdsskafferi (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2016-03-04
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Lidström, Kristin (form) / Fors Östberg, Maria (foto)
Dimensioner
250 x 200 x 20 mm
Vikt
740 g
ISBN
9789187905308
Skillnadens trädgård : ett ekologiskt trädgårdsskafferi (inbunden)

Skillnadens trädgård : ett ekologiskt trädgårdsskafferi

(175 röster)  |  Läs 47 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-03-04
229
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Sara Bäckmo förvandlade en igenvuxen tomt till ett ekologiskt trädgårdsskafferi och fick på köpet en ny passion Skillnadens Trädgård. Tvärtemot alla råd till nybörjarodlaren om att börja smått och sedan utöka började Sara stort. Och utökade till större. Genom att Sara på olika sätt förlänger den traditionella odlingssäsongen är det möjligt för familjen att äta nyskördat under hela året. En del av skörden lagras också för att ätas under vintermånaderna. I Skillnadens Trädgård delar Sara med sig av den glädje hon känner inför att odla grönsaker, frukt och bär. Hon ger enkla och handfasta råd om hur man går tillväga för att bli så gott som helt självförsörjande på grönsaker. Det handlar mycket om att testa sig fram, att våga experimentera och att leva med köksträdgården, snarare än att ha en grönsaksodling. Och det fina med en trädgård är att hur det än råkar bli just i år så kommer det alltid en ny vår. Sara Bäckmo är journalist som sedan fem år tillbaka odlar och skriver om Skillnadens Trädgård. Saras köksträdgård har en unik position i sociala medier med 20 000 följare på Facebook, 5 000 på Instagram och 140 000 sidvisningar/månad på bloggen. Maria Fors Östberg delar Saras trädgårdspassion och tillbringar mycket tid i Skillnadens trädgård. Hon är verksam som frilansfotograf och skribent.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 47 recensioner av Skillnadens trädgård : ett ekologiskt trädgårdsskafferi. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Sara Bäckmo
  Yvonne, 3 maj 2018

  Den bästa boken för de som odlar själva stort som smått. Här har hon skapat nya och nyttiga rätter att inspireras av.

 2. Skillnadens trädgård
  Rosen, 7 februari 2018

  Bok som alltid är aktuell och jag ofta återkommer till Bra tips på hur man kan odla ekologisk och även hur man kan använda det man odlat.

 3. NÅGON ATT HÅLLA I HANDEN
  Berit Margareta Engelmark, 17 augusti 2017

  Tack vare Saras bok känner jag att jag alltid har henne att hålla i handen i mitt underbara trädgårds- arbete som också väcker ånga frågor men dessa finner jag svaret på i Skillnadens Trädgård.

 4. En inspirationsbok utan djup
  Patriq, 23 juni 2017

  Sara Bäckmo är uppenbart en van bloggare och har släppt en bok för att tjäna pengar på sin blogg.
  Texterna i boken har ett uns av innehåll utsmetat på flera sidor av livsstilsreklam och bilder på leende Sara och/eller barn bland grönska.

  Den är behaglig att läsa, men var beredd på att känna dig köpt.

 5. Välförmedlad odlingsglädje!
  Elin Lönn, 12 juni 2017

  Lätt att läsa med bra flyt, många bra idéer och tips som ger inspiration. Berättar om egna erfarenheter och utveckling. Mycket läsvärd!

 6. Full pott
  Emilie, 30 mars 2017

  Jag gillar verkligen Saras sätt att skriva. Det är pedagogiskt och på ett sätt som är lätt att förstå när man är total nybörjare på grönsaksodling som jag är. Bara synd att jag bor i Lappland och hon i Småland, jag kan tyvärr inte använda mig av hennes odlingsschema.

 7. Inspiration

  En härlig bok med fina bilder och bra förklaring till hur man ska odla . Jag tänker absolut testa detta med täckodling.

 8. Härlig inspiration
  Kerstin Margareta Lindblad, 21 februari 2017

  Inspirerande bok. Här hittar man många bra och handfasta tips som lockar till egna försök. Bra presentbok till glada amatörodlare.

 9. Inspiration
  Karin Andersson, 20 februari 2017

  Även om du inte är odlare finner du inspiration i denna fina bok. Vackra bilder, enkla recept och om livskvalitet.

 10. Fint
  Catherine Frick, 31 december 2016

  Välorganiserad med många bra tips och jag har hållit på länge i trädgården. Information från planering till och med skörd.

 11. Inspiration och tips
  Tomas, 22 september 2016

  Mycket inspirerande bok, om man inte tappar luften av författarens entusiasm. Själv håller jag på att titta ut var i trädgården jag ska anlägga ett land. Boken innehåller en del tips på hur man ska kunna odla utan att det tar upp all ledig tid.

 12. Lättläst och innehållsrik.
  Ingrid Andrae, 22 augusti 2016

  Jag tyckte boken var lättläst och innehållsrik. Jag hade veckan innan min beställning lånat boken av en vän. Tyckte den var så bra, så den nya boken har jag gett bort i present. Har redan provat att göra glass och gnocchi. Ska även försöka mig på grönsakspulver när mina chili mognat. Allt enligt Saras recept i boken.

 13. Entusiasm smittar!
  Barbro Blomquist, 1 augusti 2016

  Gillade entusiasmen! Skulle verkligen velat haft en testträdgård! Hon är expert på att förklara på ett enkelt och handfast sätt!

 14. Födelsedagspresent
  Ann Trulsson, 25 juli 2016

  Jag gav bort den här boken i födelsedagspresent. Den blev mycket uppskattad. Själv tittade jag på de fina bilderna och tyckte den var vacker.

 15. Starkluktande trädgårdsbok
  Anna-Lena Persson, 25 juli 2016

  Mycket trevlig och lärorik bok.

  Men jag kan för mitt liv inte förstå, varför böcker idag luktar så VÄLDIGT STARKT. Både min man och jag får hosta och jag läser helst boken utomhus. Är det pappret eller trycksvärtan. Detta är inte första gången jag känner att liknande böcker luktar strkt.

  Med vänliga hälsningar
  Anna-Lena Persson

 16. Inspirerande läsning
  Lallybroch, 21 juli 2016

  Härlig inspiration! Har redan planerat att odla längre på säsongen än tidigare år (har ju faktiskt växthus!). Vilket arbete Sara lägger ner, roligt att följa hennes år i trädgården. Att dessutom få äta egna grönsaker hela hösten! Jag är en bra bit ifrån det, men känner att jag ska gå lite längre nästa år!!

 17. Odlare - alla kategorier
  kerstin Henriksson, 19 juli 2016

  Mycket läsvärd bok, mycket att lära av o testa sig fram i odlingens tecken! Man får tips, svar på frågor man kanske funderat över - ta tillfället i akt, köp boken!

 18. Tester och försök i trädgårdsskafferiet.
  Jan Lind, 23 juni 2016

  Fantastiskt att få så mycket tips och idéer kring hur man kan göra i köksträdgården av någon som redan har testat och experimenterat i sin egen trädgård.

 19. Inspirerande
  Gittan Bergström, 10 juni 2016

  Jättefin som att läsa en roman men skulle vilja ha lite mer gör så här. Fina bilder också. Målande beskrivningar på både familj och natur.

 20. En trädgårdsbok full av inspiration och odlaglädje

  En fantastiskt inspirerande trädgårdsbok. Den är personlig och nytänkande med massor av tips och ide'er. Hon har gett mig ett annat sätt att planera mina odlingar med målet att skörda grönsaker under längre tid på året.Jag är full av beundran för Sara Bäckmo och tacksam över att hon har genom denna bok delgett oss sina erfarenheter. Jag är på gång.

 21. Beroendeframkallande
  Kerstin S, 18 maj 2016

  Inspirerande men vill ha mer. Vill att nästa bok handlar om hur man gör med allt. En skillnadens kokbok. Sara tycks ha ett avspänt förhållande till mat. Älska pannkakor till middag. " för att vi är värda det"!

 22. Underbar inspiration!
  Sofia Kvickström, 16 maj 2016

  En fantastisk källa till inspiration för den som drömmer om att skapa en köksträdgård. Jag uppskattar den sköna inställning som Sara förmedlar i både bild och text, boken uppmuntrar och inspirerar läsaren att göra egna försök att hitta det som passar i ens egen trädgård. Metoden att anlägga bäddar och att täckodla är fantastiska och de erbjuder bättre förutsättningar för många att lyckas anlägga en egen köksträdgård. En vacker och välskriven bok som lockar fram lusten att odla, förlänga den säsong man har och sedan äta det man odlat!

 23. Underbara Sara gör skillnad
  CB, 13 maj 2016

  Har följt Sara på hennes blogg och inspireras av hennes trevliga små filmklipp som hon delat de senaste åren. Äntligen finns nu Saras tankar och filosofi i bokform och det är ljuvligt att bläddra i och få lite nya idéer och tips för den egna odlingen av ätbart. Att dessutom ta steget själv och stretcha odlingssäsongen lite till är oerhört lockande. Kan Sara kan väl jag, tänker jag. Och det kan du också som läser denna recension. Köp boken om du inte redan gjort det.

 24. Den där annorlunda boken som väcker lust
  Britt Axia Aximon, 10 maj 2016

  Lust att odla, lust att pröva själv, lust att slappna av och bli mer jordad. Jag tycker boken skiljer sej från mina övriga trädgårdsböcker på så många sätt, men framför allt väcker den min nyfikenhet och lust till odlandet.

  Bilderna är dessutom ljuvliga.

 25. En härligt inspirerande läsning
  Farmor, 5 maj 2016

  Boken är en helt underbar läsning som inspirerar till egen odling och får mig att ifrågasätta vårt sätt att leva i dagens samhälle.

 26. Härlig inspiration till grönsaksodling
  Kirsi, 28 april 2016

  Sara är en fantastisk inspiratör för de som är intresserade av grönsalsodling.
  Boken är fylld med praktiska tips, recept och ögon godis med härliga bilder.
  Själv odlar mest småskaligt i balkonglådor och i sommarstugan och uppskattar praktiska tips.
  Skall definitivt ge bort boken även som present till några vänner som gillar odla.

 27. bra ,men ändå för mycke

  tyckte on boken,men lite rörigt med all text,jag skulle vilja ha mera bilder och förklaringarna till bilderna ,för när man läser boken så blir det väldigt mycke att ta in ,annars är denna kvinnan enorm på det hon gör oj oj

 28. Odlarglädje!
  Brittmari Planstedt, 17 april 2016

  Äntligen en trädgårdsbok om odling till husbehov helt i min smak! Inspirerande och så opretentiös att alla odlare kan glädjas åt den, oavsett förkunskaper. Sara Backmo; skriv gärna fler!

 29. Skillnadens trädgård gör skillnad
  Ann-Cathrine Nilsson, 15 april 2016

  En väldigt vacker bok om en lustfylld trädgård, skapad av en kreativ trädgårdsmästare. Läsvärd text och vackra bilder förgyller dagen.

 30. Trevlig bok med bra tips...
  Ina Schön, 14 april 2016

  Mycket trevlig bok som inte ska sträckläsas...mysig att ta fram när man fastnar i sina egna tankar om trädgården och hur man ska planera med sina odlingar och allt annat som ingår i det underbara arbetet med sin trädgård..lusten till att ändra om och skapa...fin bok !

 31. Tack Sara för att du delat med dig.
  Signe Persdotter, 13 april 2016

  En underbar bok. Den har stimulerar mig till att börja odla igen och delvis med Saras metoder.
  Boken ger mig kraft , inspiration och glädje. Tack🌱🌻🌱

 32. Bara bläddrat en kort stund....
  Nybliven lantis, 12 april 2016

  ... men för många vackra helsidesbilder. Jag vill ha handfasta tips o råd. Följt Sara i Land och klippt ut alla artiklar med massor av "gör så här". Artiklarna ligger nu i boken.

 33. Hemmaodling
  Ulla Maria Troëng, 9 april 2016

  Jag som själv försöker vara självförsörjande på frukt och grönt får mängder av goda råd och inspiration av boken. Den utgår från en vanlig trädgård och en vanlig familj som vill odla så mycket som möjligt av den mat de äter. Allt som odlas är ekologiskt och lösningarna är lika geniala som ekonomiskt möjliga att genomföra. Varje odlingssäsong innehåller nya experiment och uppmaningar att pröva sig fram och våga testa. Särskilt tipsen om att optimera skördarna genom tätare sådd och året runt od... Läs hela recensionen

 34. Underbar bok

  Fantastiskt bra skriven bok om det vardagliga odlandet, med allt vad det innebär av med och motgångar. Härligt blandat med egen historia och framtidsvisioner. Mycket inspirerande läsning.
  Bra så-schema på insidan av bokpärmarna.

 35. Vårens bok
  Ingrid Margareta Falk, 30 mars 2016

  Det är en bra o vacker bok, fina foton och trevlig att läsa . Jag har fått en del tips av denna bok.. rekommenderas!!

  Hälsning ingrid Margaretha Falk

 36. Skillnadens trädgård
  Gerd Persson, 28 mars 2016

  Ville så gärna få mer kunskap. Följer Skillnadens blogg. Vacker bok i bilder och text och lätt att få inspiration av!

 37. Så bra!

  Verkligen gillar denna bok och författaren.
  Hon får allt o verka så enkelt så man vågar.
  Så med henne i hand så startar jag mitt första odlingsår :)

 38. Matnyttig trädgårdsläsning
  Karin, 24 mars 2016

  Efter mängder av blogg- och vlogginlägg var det till en början ovant att läsa om Skillnadens trädgård i ett svep, som en story från början till slut. Jag hade förväntat mig kortare stycken, tabeller, skisser, listor... lite som ett kondensat av Sara Bäckmos trädgårdsberättelser online. Boken ger istället en annan dimension, den tar ett steg tillbaka. Hur kom trädgården till? hur har den utvecklats? hur har funderingarna gått? Tips om specifika grödor, förklarande bilder av odlingsbäddarna ell... Läs hela recensionen

 39. Inspirerande
  Maria, 23 mars 2016

  Sara Bäckmo är nog känd av de flesta som är trädgårdsintresserade. Hon har en blogg om sin trädgårdSkillnadens trädgård, där hon berättar om hur hon odlar för att vara självförsörjande på grönsaker året runt.
  I boken berättar Sara hur hon började, ger råd om hur andra kan göra och det finns även grönsaksrecept.
  Den här boken kan en både nybörjare och mer vana odlare läsa och inspireras av.

 40. Bra!

  Har ännu inte hunnit läsa hela boken - men hittills är den jättebra! Rekommenderas! Bra skrivet och pedagogiskt förklarat. Och fina bilder.

 41. En av de bästa trädgårdsböckerna
  Anna, 21 mars 2016

  Underbar & inspirerande bok!
  Alla som är intresserade av odling kan köpa den, nybörjare som rutinerad odlare.
  Låt dig inspireras!

 42. Fantastisk inspiration!
  Kicki PW, 21 mars 2016

  En otroligt bra bok, både som "instruktion" men också med tips och idéer från författaren; hur har hon misslyckats och lyckats?

 43. Lite besviken bliggföljare
  Gunilla Levinson, 17 mars 2016

  Vackra bilder. Sara är charmig och inspekterar. Råden bra.
  Stor text men på något sätt svårläst. Jag tröttnar fort att läsa
  efter några sidor.
  Nu har jag följt Sara på bloggen mycket länge vilket gör att
  innehållet redan var känt för mig.
  Obs! Bara läst halva.
  Boken får bli en present till någon som inte läst bloggen.

 44. Underbar läsning!
  Monica, 17 mars 2016

  Jag har bara läst en liten bit i boken ännu men jag kan redan säga att den är underhållande och faktaspäckad. Sara skriver så himla bra och hon delar frikostigt med sig av sina erfarenheter - såväl goda som dåliga.

 45. Inspirerande, praktisk o generös
  Lena Lindberg, 17 mars 2016

  Inspirerande genom det glädjefyllda tilltalet o med de många möjligheter som öppnas.
  Praktisk på många sätt: såkalender, bra beskrivningar, recept o förståelig också för nybörjaren.
  Generös i alla bemärkelser!

 46. En härlig resa
  Camilla Thompson, 17 mars 2016

  Annorlunda trädgårdsbok som går sträckläsa. Mycket trevlig.vacjra bilder. Trevlig kvalitet på sidorna. Uppmuntrande läsning. Författaren delar väl med sig av både goda och dåliga erfarenheter.

 47. Bästa boken hitills

  Jag har många trädgårdsböcker denna slår alla rekord. Så trevligt upplagd. Bilder recept och många bra tips. Sara Bäckmo är en stor tillgång för oss frtidsodlare.

Visa alla 47 recensioner