Innovera eller dö : konkurrera med syftet, verksamhetens DNA. (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2016-05-09
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Stock, Adobe (form)
Dimensioner
200 x 155 x 13 mm
Vikt
286 g
SAB
Qbab
ISBN
9789187905445

Innovera eller dö : konkurrera med syftet, verksamhetens DNA.

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2016-05-09

Slutsåld

Statligt eller kommunalt, förening eller privata företag: alla delar samma utmaning när kunderna, väljarna och medlemmarna sviker. Vad kan de göra för att vända utvecklingen och åter bli relevanta?

Genom sitt arbete som kreativ coach och filmproducent är Staffan Ehde är en av Sveriges främsta experter på innovationsprocesser. Med den här boken vänder han sig till alla som väljer utveckling framför avveckling. Genom en lång rad illustrativa exempel och genom att utmana och provocera tvingar han oss att våga tänka nytt. Det är inte enkelt, snarare smärtsamt, men det är nödvändigt och det är möjligt.

Du vet att "Innovera eller dö!" är för er om 1. verksamheten är stabil och ni har börjat luta er tillbaka, 2. ni ser möjligheter som problem och 3. ni lägger större fokus på att spara och skörda än att så. Boken hjälper er att vända utvecklingen med hjälp av ett nytt SYFTE, ett nytt varför. Kärnan ligger i att tänka som en entreprenör, att tänka nytt och lösa kundproblem som ingen annan har tagit tag i. Det gäller också att vara uthållig och att benhårt hålla fast vid det nya SYFTET.

Staffan Ehde är kreativ coach och flerfaldigt prisbelönad filmproducent. Han har tidigare skrivit "Chokladfontänen, kreativitet i näringslivet" och är en mycket uppskattad föreläsare som både inspirerar, engagerar och ger nya infallsvinklar.

Sagt om boken:

"Att tänka i nya banor för att utveckla verksamhet och affärer är svårt, trots att vi vet att det är nödvändigt. Staffan Ehde inspirerar och förvandlar komplexa frågor till distinkt kunskap och handfasta råd genom att röra sig mellan kontext och praktik på ett självklart sätt. Varje företag, oavsett storlek eller verksamhet, har nytta av den här boken. Den lämnar läsaren med en stark lust att ta itu med utvecklingen i den egna verksamheten." (Åsa Nilsson Billme, konsult inom mångfalds- och inkluderingsstrategier på Lectia)

"Lättläst och med tankeväckande exempel om att fokusera verksamhetens syfte och förstå kundens värde. Ett rent nöje att läsa och ger inspiration att prova nya lösningar." (Harry Frank, tidigare forskningschef för ABB Corporate Research i Sverige)

"Ja, men visst, så är det ju! Det är en återkommande tanke vid läsningen av den här boken. Tankarna känns definitivt bekanta, och rätt, jag har bara bara inte själv kunnat sätta ord på det så här bra. Just därför blir motivationen att ta upp tråden från de tänkvärda reflektionerna, och viljan att faktiskt prova de konkreta råden, desto större!" (Sten Törnsten, vVD Roslagens Sparbank)

"Äntligen en bok som beskriver den viktigaste drivkraften till varför vi gör saker som vi gör. Otroligt viktigt med tanke på de utmaningar som mänskligheten står inför idag. Bokens personliga utgångspunkt gör den äkta. Kraften i syftesstyrda organisationer går inte att underskatta och boken hjälper oss att hitta rätt." (Eva Zwahlen, VD Dorotea Design)

Läs och få inspiration och utmaning i denna klokskapsbok om att våga släppa taget och kryssa sig fram till det verkliga målet. (Liisa E Hundertmark, vd Fyrishov AB)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Staffan Ehde

  • Chokladfontänen

    Staffan Ehde

    Många företag arbetar ständigt med "bli bättre på", men hur gör vi när vi måste bli "annorlunda"? Att tänka utanför boxen är svårt, att leda en verksamhet in i det okända kräver mod och tillit. Syftet med boken är att ge ledare...

  • vArvet : en entreprenörstriller

    Staffan Ehde

    Ingen utmaning är för stor för Lena, varken stormande hav, pirater i fjärran land eller hämndlystna syskon. Staffan Ehde har alltid gjort sig känd som en trendsetter. Det gäller även när han ger sig på ett skrivarprojekt. I boken vArvet skapar Sta...