Bortom Lean : 12 steg för en verksamhet i världsklass (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
295
Utgivningsdatum
2016-09-12
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Aspenstrand, Josefine (form)
Dimensioner
202 x 151 x 22 mm
Vikt
488 g
SAB
Qbab
ISBN
9789187905476
Bortom Lean : 12 steg för en verksamhet i världsklass (häftad)

Bortom Lean : 12 steg för en verksamhet i världsklass

(2 röster)
Häftad, Svenska, 2016-09-12

Slutsåld

Lean är världens mest utbredda och långlivade management-koncept, och tillämpas av alla slags verksamheter. Samtidigt är det få som verkligen har lyckats och det börjar bli allt mer uppenbart att det saknas viktiga beståndsdelar i Lean.

I den här boken lanseras en ny modell för verksamhetsutveckling som tar vid där Lean tar slut. Författaren har gått tillbaka till källan och fångat upp de ingredienser som saknats i Lean. Många av dem tar avstamp i de universella principer som Japan byggde sin framgångssaga på från 1950-talet och framåt, men som valdes bort när Lean importerades till västvärlden.

Det nya handlar inte minst om behovet av ständig rörelse och utveckling och att överge tanken på det perfekta framgångsreceptet. Andra framgångsfaktorer som lyfts fram i "Bortom Lean" är ledningens roll, fokus på kvalitet samt vikten av ett system för lärande och träning.

Joakim Bjurström var under många år verksam som VD i ett medelstort industriföretag, men sadlade 2007 om till konsult, utbildare och föreläsare med verksamhetsutveckling som fokusområde. Han har ett flertal certifieringar och bred erfarenhet inom området.

"Utomordentlig bok som tar begreppet Lean tillbaka till den praktiska nivå där det hör hemma. Måste-läsning för alla som sysslar med verksamhetsutveckling. Tankeväckande och mycket användbart innehåll som tydligt speglar författarens gedigna erfarenheter från många års arbete med Lean. (Sven-Eric Larsson, VD, Scandinavian Enterprise Management AB)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »