88 böcker du inte behöver läsa (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2017-09-05
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Friberg, Misan (form) / Lind, Nils (foto)
Dimensioner
215 x 140 x 25 mm
Vikt
519 g
SAB
G.0971
ISBN
9789187905780
88 böcker du inte behöver läsa (inbunden)

88 böcker du inte behöver läsa

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-09-05
165
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Väldigt onödiga böcker Varje år registreras runt 15 000 nya böcker i Sverige. I bibliotekens samlingar finns ytterligare några miljoner titlar. Alla kan inte vara nödvändiga att läsa. Några av dem måste vara för smala, för inaktuella, för ointressanta, för konstiga, för snuskiga, för putslustiga, för religiösa, för kommunistiska och för fixerade vid Bert Karlssons tarmar för att vara relevanta. Någon måste göra ett urval. Någon måste sålla bort det man inte måste läsa. Någon måste läsa sig igenom en del av de där böckerna för att sedan konstatera att det där var fullkomligt onödigt. Kalle Lind antog utmaningen. Han tog en för laget. I den här boken listar han 88 böcker som du kan klara dig utan. Böcker med konstiga recept, böcker om märkliga ämnen, böcker av udda författare, böcker som tidens tand har gnagt sönder för evigt. Böcker som är absolut onödiga och just därför så väldigt fascinerande. 88 böcker du inte behöver läsa är den ultimata guiden till böckerna du inte visste att du inte trodde fanns.

Sammantaget är det en mycket rolig bok med gapskrattsvarning. Dessutom blir i alla fall jag intresserad av att skaffa åtskilliga av dessa 88 böcker som man enligt Lind inte behöver läsa." Daniel Gustavsson, BTJ-häftet nr 23, 2017
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. 88 böcker du inte behöver läsa
 2. +
 3. I farzonen : tankar från en pappa

De som köpt den här boken har ofta också köpt I farzonen : tankar från en pappa av Kalle Lind (kartonnage).

Köp båda 2 för 243 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av 88 böcker du inte behöver läsa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Nja...
  Simon, 19 juli 2021

  Det här var en rolig idé till bok, men jag tycker nog att den var lite slarvigt gjord. Han väljer alltså ut ett gäng gamla böcker som verkar lite knasiga o skriver bitvis ganska roligt om varför de i dagens ljus inte behöver läsas. Problemet är att i princip samtliga av dessa böcker redan är bortglömda och därför inte kräver någon genomgång av varför man inte behöver läsa dem. Han har nog haft det ganska kul med att läsa daterade erotiska noveller från 70-talet, men måste han redogöra för fem... Läs hela recensionen

 2. Kalle Lind är en rolig människa att lyssna till!
  Janne Lidén, 8 november 2017

  88 böcker du inte behöver läsa har just fått en uppföljare: 89 böcker du inte behöver läsa!

  Småroliga sammanfattningar men den behövs inte. Det har skrivits för många böcker som för författare som gör sig bäst att samla damm. Varför sammanfatta det som inte "finns"!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Kalle Lind