Hjärnkoll på pengarna : få råd med dina drömmar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2017-09-20
Förlag
Roos & Tegner
Dimensioner
217 x 138 x 18 mm
Vikt
414 g
SAB
Qci
ISBN
9789187905797
Hjärnkoll på pengarna : få råd med dina drömmar (inbunden)

Hjärnkoll på pengarna : få råd med dina drömmar

(12 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-09-20

Slutsåld

Hur kommer det sig att pengar väcker så mycket känslor? Varför är det så svårt att komma till skott och göra en budget? Och varför envisas vi med att köpa saker på rea som vi egentligen inte behöver?

Vår hjärna lurar oss dagligen och det påverkar våra konsumtions-, spar- och investeringsbeslut. Men det går att råda bot på! Med koll på hur din hjärna funkar kommer du att få mer koll på pengarna vilket i sin tur leder till större frihet att göra det du verkligen vill.

I Hjärnkoll på pengarna beskriver kognitionsvetaren Elin Helander hur du får mer pengar över till dina drömmar. Med hjälp av strategier baserade på forskning inom psykologi och beteendeekonomi tar boken dig från att veta vad du bör göra till att faktiskt också göra det.

Elin Helander är utbildad kognitionsvetare och forskningschef på Dreams. Hon har tidigare arbetat med hjärnforskning på Karolinska institutet och är grundare till forskningsinitiativet Moneymind.se som verkar för en hälsosam privatekonomi. Elin Helander föreläser och syns ofta i media som expert inom beteendeekonomi.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Hjärnkoll på pengarna : få råd med dina drömmar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Matnyttig men lättläst, liten och riktigt rolig!
  Sofie O, 15 januari 2018

  Rekommenderar alla att läsa den här lilla boken. Vare sig du vill komma igång med sparande, ta tag i det där pensionssparandet - eller vill förstå hur du bäst lägger upp en plan för att hålla dina nyårslöften om mer träning eller bättre mat, den här boken förklarar hur vår hjärna fungerar och hur den i n t e
  fungerar, plus att du får tips om knep om hur du får fart på de där surdegarna som alltid släpar efter i just ditt liv.

 2. Smarta & praktiska råd hur man tar bättre beslut
  Albin, 25 november 2017

  Elin Helander skriver på ett sätt som gör det lätt ta till sig. Just delen om vilka hjärnfällor som finns och hur företagen nyttjar det för att få oss att konsumera mer tyckte jag var särskilt intressant, genom att ha en förståelse för det kan vi på ett bättre sätt undvika dem. Hon delar även med sig personliga erfarenheter kopplat till varje kapitel vilket jag tycker ger ett större djup och det blir lättare att relatera till.

 3. Allmännytta!
  Paulina Stelleck (Göteborg), 31 oktober 2017

  Många aha-upplevelser och goddag yxskaft! Jag lärde mig mycket om mig själv och varför det alltid finns för lite pengar på kontot!

 4. Ett måste för den som har intresse av sin ekonomi
  Farbror Fri, 9 oktober 2017

  Mycket läsvärd och genomarbetat bok som på ett bra sätt beskriver och förklarar våra (o)ekonomiska beteenden. Mycket gediget arbete framställt på ett lättsamt sätt.

 5. Superbra!
  Erica, 4 oktober 2017

  Alla bör läsa denna bok!

  Både informativ och rolig. Praktisk handbok i livet överlag, då alla tips går att använda inom många olika områden i livet. För alla som vill ta lite smartare beslut här i livet helt enkelt :) Klockren som presentbok också!

 6. Inspirerande bok
  Daniel, 3 oktober 2017

  Jag vill gärna bli bättre på att spara men har känt ett motstånd till att börja. Efter att ha läst boken har jag en ny syn på privatekonomi och känner mig peppad på det här med ekonomi. Boken tar även upp om investeringar och intressant statistik och forskning från beteendeekonomi. Så passar både de som är "inne i sparandet" redan och de som inte är det.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Elin Helander