Handbok för en hållbar människa : ta hand om dig själv och planeten samtidi (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
138
Utgivningsdatum
2018-01-24
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Bergström, Lina (form) / Oddner, Karin (foto)
Dimensioner
205 x 160 x 20 mm
Vikt
432 g
SAB
Uh
ISBN
9789187905896
Handbok för en hållbar människa : ta hand om dig själv och planeten samtidi (inbunden)

Handbok för en hållbar människa : ta hand om dig själv och planeten samtidi

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-01-24
51
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vi måste bli fler som hittar kraften att agera. Nu.

Vi är många som vill leva mer hållbart, men hur gör man för att ta hand om både planeten och sig själv samtidigt?

Vi möts dagligen av rubriker om klimatförändringar, miljöförstöring, plast i haven och rester av bekämpningsmedel i maten. Samtidigt som vi försöker förhålla oss till de dystopiska nyheterna brottas vi med att få vår vardag med arbete, familj och träning att gå ihop. Då är det lätt hänt att vi väljer att blunda för både problem och möjligheter.

I Handbok för en hållbar människa berättar Catarina Rolfsdotter-Jansson på ett inspirerande och lustfyllt sätt hur vi kan ställa om till ett mer hållbart sätt att leva och hitta kraften att göra skillnad. Om vi försöker hitta lugnet och tillförsikten i oss själva, med tekniker främst från yogans värld, minskar glappet mellan våra värderingar och handlingar. Det ger oss energi att göra skillnad, i allt från hur vi agerar, äter, shoppar till hur vi bor och reser.

Catarinas bok är viktig eftersom den gör kopplingen mellan insida och utsida, mellan vårt inre välmående och planetens yttre tillstånd. Ingenting kommer att bli bättre förrän vi förstår det som Catarina fyller varje sida med: att det börjar med oss.
Navid Modiri

CATARINA ROLFSDOTTER-JANSSON, miljöjournalist, författare och yogainstruktör, har ägnat sitt yrkesliv åt hur man bäst tar hand om sig själv och vår planet. Hon har skrivit ett tiotal böcker, däribland Lärande för hållbar utveckling och Familjeyoga. Catarina är också en efterfrågad föreläsare och moderator i hållbarhetsfrågor.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Handbok för en hållbar människa : ta hand om dig själv och planeten samtidi
 2. +
 3. Gud: Återkomsten - Hur religionen kom tillbaka och vad det betyder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gud: Återkomsten - Hur religionen kom tillbaka ... av Joel Halldorf (pocket).

Köp båda 2 för 120 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Handbok för en hållbar människa : ta hand om dig själv och planeten samtidi. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En av få böcker (i samma tema) som håller måttet
  AgnesKenshin, 13 maj 2021

  Vill du kunna känna dig -och faktiskt konkret kunna påverka världen- på ett positivt sätt? Författaren har som en röd tråd genom boken "Ingen kan göra allt, men alla kan göra något". Innehållet innehåller verkligen vad titeln lovar! Ska du investera i blott en bok om hållbarhet/klimatpåverkan etc. så är det just denna (en av de få böcker i temat) du ska norpa. En bok att återkomma till i jämna mellanrum.
  Obs författarens hjärtefråga är yoga/meditation. Men där är jag en aningen skeptisk. ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Catarina Rolfsdotter-Jansson

 • Malmö Manhattan 1994 2024

  Catarina Rolfsdotter-Jansson

  "Sofia från Malmö fick en syster för livet -Liz- när hon var utbytesstudent på Manhattan 1994. En trasig syster, vars tunga hemlighet Sofia försöker hjälpa Liz att bära. Deras syskonkärlek överlever avståndet i tid och rum. 2024 är samhället ...

 • Handbok för en hållbar människa

  Catarina Rolfsdotter-Jansson

  Det här är en sammanfattad version av Handbok för en hållbar människa - Ta hand om dig själv och planeten samtidigt . Vi möts dagligen av rubriker om klimatförändringar, plast i haven och rester av bekämpningsmedel i maten. Samtidigt som vi försök...