Människor (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2018-03-05
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Bergström Feiff, Kajsa (form)
Dimensioner
177 x 110 x 17 mm
Vikt
195 g
SAB
Hc.017,Lz
ISBN
9789187905933
Vanliga sökord
Människor Kalle Människor Kalle Lind
Människor (pocket)

Människor

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2018-03-05
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Gubbar och tanter och andra människor

Det här är en efterlängtad samlingsvolym med de allra bästa texterna från Människor det varit synd om (2009), Människor som gått till överdrift (2010) och Människor som har haft fel (2011) böcker som Kalle Lind skrev efter att ha gått runt och samlat på sig anekdoter och fakta om gubbar och tanter som ofta syntes på teve när han var liten och som inte har synts så mycket på teve sen dess.

Att Kalle Lind älskar dessa gubbar och tanter säger sig själv hur hade han annars orkat mula i sig deras memoarböcker och sitta i timmar på mögelosande biblioteksarkiv och läsa mikrofilm med taskig skärpa? Med sedvanlig värme och känsla för det komiska i det udda, ger oss Kalle en fascinerande inblick i människor som gett sina liv och ofta sin hälsa och emellanåt sin värdighet för att ge oss andra några timmar lekprogram, en stunds överspelad teaterångest eller några trallvänliga sånger om döden. Man skulle kunna säga att målet med boken är att ge de där människorna en sorts renässans, en ny chans att bli omtalade, långt efter att strålkastarna slocknat och ibland långt efter att deras kistor sänkts ner i mull.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Människor
 2. +
 3. Femtiotvå festliga riksdagsledamöter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Femtiotvå festliga riksdagsledamöter av Kalle Lind (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Människor. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Helt underbar
  Eva, 24 oktober 2018

  Jag hade tänkt börja läsa boken vid sängdags tills jag blev sömnig och kunde släcka lampan. Men så blev det inte. Något roligare och mer träffsäkert har jag nog aldrig läst i bokform. Träffsäker humor, knivskarp iakttagelseförmåga, lite elak ibland men aldrig så att det går över gränsen. Jag skrattade så att tårarna rann och det där med att släcka sänglampan i rimlig tid - ja det kunde jag glömma direkt. Högsta betyg till Kalle Lind!!

 2. Träffsäker
  Elina, 13 april 2018

  Träffsäker, humoristisk och finurligt skriven! Perfekt bok att läsa lite av och återkomma till vid ett senare tillfälle för att åter roas av Kalle Linds härliga iakttagelser.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Kalle Lind