Det gränslösa uppdraget : Om ledarskap, ledarutveckling och det inre landsk (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
227
Utgivningsdatum
2018-03-20
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Grahn, Catharina (form)
Dimensioner
205 x 155 x 20 mm
Vikt
389 g
SAB
Qba
ISBN
9789187905971
Det gränslösa uppdraget : Om ledarskap, ledarutveckling och det inre landsk (häftad)

Det gränslösa uppdraget : Om ledarskap, ledarutveckling och det inre landsk

Häftad,  Svenska, 2018-03-20

Slutsåld

Det verkar inte finnas några gränser för vad chefer förväntas kunna och ta ansvar för. Förutom alla operativa uppgifter ska de utveckla sitt ledarskap och ansvara för medarbetarnas välbefinnande. Detta komplexa, gränslösa uppdrag försvåras dessutom av att vi människor blir allt mer utlämnade till vår egen förmåga att orientera oss i en tillvaro där gränser och etablerade strukturer blir allt mindre tydliga.

Den här boken är en kompass för dig som på något sätt arbetar med ledarutveckling. Du kan vara chef, arbeta med HR-frågor eller vara konsult. Utifrån en bred samhälls- och organisationsanalys visar Lars Arkander varför ledarskap har blivit en sådan bristvara i många organisationer men också varför behovet av ledarskap aldrig varit större. Han beskriver också vad som krävs för att chefer ska kunna hantera "det gränslösa uppdraget" och utveckla sitt ledarskap: fokus måste skifta från den traditionella, kunskapsinriktade synen på ledarutveckling till de inre processer som styr människors handlande. Först då kan det ske verklig utveckling och förändring. Ledarskap baseras inte på en utifrån kommande kunskap utan på en inifrån riktad ambition och vilja att påverka och utveckla.

LARS ARKANDER har mångårig erfarenhet av att utveckla ledare och organisationer. Legitimerad både som psykolog och psykoterapeut inledde han sin professionella bana som kliniker men sadlade efter några år om till att arbeta med ledar- och organisationsutveckling. Han blev en del av MiL Institute, en av Sveriges ledande aktörer inom ledarutveckling, och så småningom även Henley Management College. Uppdragen har handlat om allt från förändrings- och utvecklingsprojekt till team- och individuell ledarutveckling.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »