Den namnlöse (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
324
Utgivningsdatum
2020-11-23
Förlag
nordienT
Översättare
Namdar Nasser
Originaltitel
Binam
Dimensioner
210 x 135 x 30 mm
Vikt
567 g
SAB
Hce
ISBN
9789187921414
Den namnlöse (inbunden)

Den namnlöse

Inbunden Svenska, 2020-11-23
166
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Detta är ett verk som ständigt växer och byter skepnad, såväl i tematik som i form. Händelseförloppet förs parallellt, eller låt oss säga mångdimensionellt, där den nya rösten tar inte nödvändigtvis vid där den förra slutade, den fortsätter inte heller i samma tematiska spår. Därutöver blandas tredje personens perspektiv med den förstas.
"Den namnlöse" är en ramberättelse, inom vilken genom ett myller av karaktärer och en mängd olika situationer avkläds det mänskliga psyket lager efter lager. Gränser mellan myt och verklighet, nu och då, man och kvinna, den torterare och den torterade upphävs.
"Den namnlöse" höjer sig över tid och rum och är en betraktelse över människans existens och förutsättningar för samlevnad. Boken är på samma gång en poetisk och filosofisk överläggning om tid, historia och människans möjligheter till att uppnå frihet. Rasoul Nejadmehr är författare och forskare inom filosofi.
Han kom till Sverige från Iran 1990. Han har publicerat böcker och essäer på persiska, svenska och engelska, bl a Education, Science and Truth (2009), Kantian Genesis of the problem of Scientific Education (2020) på bokförlaget Routledge. Den namnlöse publicerade han på persiska 2003.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den namnlöse
  2. +
  3. Väntans konturer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Väntans konturer av Ali Naderi (häftad).

Köp båda 2 för 261 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rasoul Nejadmehr