Islamiska staten (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
181
Utgivningsdatum
2015-04-08
Upplaga
1
Förlag
Fri Tanke Förlag
Översättare
Karin Andrae
Originaltitel
The Islamist Phoenix
Dimensioner
190 x 127 x 12 mm
Vikt
195 g
SAB
Cmd,Ocf-oa,Koa.6
ISBN
9789187935091
Islamiska staten (häftad)

Islamiska staten

(20 röster)  |  Läs 7 recensioner
Häftad Svenska, 2015-04-08
175
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Islamiska Staten har, sedan dess början på 90-talet, vuxit till att bli en enorm verksamhet med många namn. Organisationen har ritat om nationella gränsdragningar i Mellanöstern och förslavat ett område större till ytan än Storbritannien under dess egna brutala tolkning av Sharialagarna.

I Islamiska Staten tar den världsberömda terroristexperten Loretta Napoleoni oss bakom rubrikerna, och visar att västerländsk media under skattar organisationen, som hon menar håller på att införa ett nytt sätt att se på nationsbildning. IS använder modern teknologi för att rekrytera och finansiera sitt projekt och involverar den lokala befolkningen i den nya statens utformning. Napoleoni förklarar ingående IS styrka och attraktionskraft i den alltmer destabiliserade Mellanöstern.

Som en Fenix som reser sig ur askan av andra misslyckade jihadistiska projekt, visar IS en djupgående förståelse för politik i Mellanöstern. Detta är inte enbart ett terroristnätverk utan en formidabel fiende som är helt samspelt med världens rådande orospräglade tillstånd.

Till skillnad från andra islamistiska terroristorganisationer vill IS inte förstöra, utan bygga upp. De vill skapa den 21.a århundradets moderna version av kalifatet. Det är det som gör dem så farliga., säger Napoleoni. "Känn din fiende" förblir det viktigaste rådet i kampen mot terrorismen. Därför är denna bok oerhört viktig.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Islamiska staten
 2. +
 3. Afghanerna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Afghanerna av Åsne Seierstad (inbunden).

Köp båda 2 för 394 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Islamiska staten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läsvärd

  Boken är mycket klargörande, en lättläst, tydlig redogörelse. Om vad IS egentligen är. Bra! Det visar hur mycket väst har missat i sin förståelse av vad denna makabra rörelse har för bevekelsegrunder och vad det betyder för utvecklingen av hela Mellanöstern och världsfreden.

 2. Aktuell och tänkvärd
  Elisa, 10 december 2015

  Mycket aktuell bok, med ingående information om sakförhållanden.
  Tänkvärda synpunkter på tidigare skeenden i världspolitiken.
  Kapitlen och upplägget kunde varit mer strukturerat

 3. Lättläst bok som ger en bra början till förståelse
  Anders Nordin, 4 december 2015

  Väl värd att läsa som första bok. Magnus Norells böcker om samma ämne är betydligt mer faktaspäckade och analytiska. Hade inte hans böcker funnit så hade det blivit en femma för denna bok. Men som en början är det en bok väl värd att läsa.

 4. IS är en historisk händelse att ta på allvar
  GUSTAF DELIN, 19 oktober 2015

  Insiktsfull. Klarsynt. Om man vill bekämpa en motståndare måste man känna till denne. Boken vidgar ens perspektiv och förändrar ens verklighetsbild. Klargör att IS inte bara är något fjärran ont utan högst nära och aktuellt även för gärna verklighetsflyktande svenskar.

 5. Läs den
  litreb, 24 augusti 2015

  Efter att först ha läst "Gulfen" av Bitte Hammargren som gav mig en djupare insikt om alla problem inom Gulfstaterna, gav "Islamska Staten" av Loretta Napoleoni, ytterligare kunskap om vad som händer i samband med Islamska Staten och dess kalifat. För mig oerhört nyttig kunskap för ökad förståelse för, och bakgrund för alla hemskheter som rapporteras.
  Alla som är intresserade av mera kunskap för att kritiskt tolka och förstå de dagliga nyhetsrapporterna från detta område tror jag har nytta av att läsa båda dessa böcker.

 6. Bör läsas av alla, särskilt beslutsfattare

  Läste boken med stor behållning. Som Mellanöstern-intresserad sedan mer än 50 år finner jag bakgrundsbeskrivningen balanserad och trovärdig, och slutsaterna helt möjliga och mycket skrämmande. Lösningen är att makterna, stora som små, slutar se enbart till egna intressen. Och, pessimistiska suck, hur troligt är det?

 7. Intressant!
  Roger Wallén, 4 juni 2015

  Skrämmande läsning. Intressanta tolkningar, ger en bra bakgrund till IS framfart idag. Svårt dock att veta hur säker hennes fakta är. Vissa frågetecken uppstår när man läser boken.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Loretta Napoleoni