Svenska IS-krigare : från Al-Qaida till Jihadi Cool (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
293
Utgivningsdatum
2016-09-10
Upplaga
1
Förlag
Fri Tanke Förlag
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
225 x 160 x 25 mm
Vikt
553 g
SAB
Oc
ISBN
9789187935565
Svenska IS-krigare : från Al-Qaida till Jihadi Cool (inbunden)

Svenska IS-krigare : från Al-Qaida till Jihadi Cool

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2016-09-10
249
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Terrorattentaten i Paris 2015 och Bryssel 2016 visar att den jihadistiska miljön i Europa utgör ett pågående och reellt hot. I takt med att allt fler europeiska medborgare de senaste åren anslutit till Islamiska staten och liknande grupper har Sverige och andra länder tvingats inse det nödvändiga i att på bred front bekämpa en inhemsk rörelse som är på frammarsch. Men även om frågan först de senaste åren hamnat högt upp på agendan så är den inte ny. I Sverige har det funnits aktiva al-Qaidanätverk sedan början av 90-talet.
Svenska IS-krigare är en kraftigt uppdaterad nyutgåva av boken Jihad Svenskarna i de islamistiska terrornätverken, från 2012. Boken ger både en bakgrund till den jihadistiska miljön i Sverige, unika vittnesmål inifrån rörelsen och en aktuell lägesbeskrivning av situationen i dag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svenska IS-krigare : från Al-Qaida till Jihadi Cool
  2. +
  3. Älskade terrorist : 16 år med militanta islamister

De som köpt den här boken har ofta också köpt Älskade terrorist : 16 år med militanta islamister av Jesper Huor, Anna Sundberg (pocket).

Köp båda 2 för 304 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Svenska IS-krigare : från Al-Qaida till Jihadi Cool. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Det som inte står i tidningarna
    Bokmal, 10 april 2019

    Magnus gör ett försök att utifrån individuella livsöden förklara de drivkrafter som ligger bakom radikaliseringen av unga män och hur dessa slutna miljöer skapar ett klimat där individer kan normalisera ett beteende som känns väldigt avlägset för oss andra. Det ger en mer nyanserad bild av vad som händer i dessa miljöer och gör det möjligt att själv bilda sig en uppfattning om hur olika förslag på åtgärder kan förväntas fungera i praktiken.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Svenska IS-krigare : från Al-Qaida till J...