Vårt klot så ömkligt litet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
309
Utgivningsdatum
2016-09-16
Upplaga
1
Förlag
Fri Tanke Förlag
Medarbetare
Larsson, Sara (red.) / Molin, Johannes (form) / Gustafsson, Ola (form)
Dimensioner
227 x 155 x 20 mm
Vikt
735 g
SAB
Ubaj
ISBN
9789187935572
Vårt klot så ömkligt litet (inbunden)

Vårt klot så ömkligt litet

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2016-09-16
289
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik, har länge forskat på rymdens riktigt stora frågor, om tidens början, om svarta hål och mörk materia. I Vårt klot så ömkligt litet återvänder han till jorden och sätter in den i ett kosmiskt perspektiv som ger frågan om klimatet helt nya dimensioner vi bor på en febrig planet på katastrofens rand. Ur en målande beskrivning av jordens historia, en berättelse om hur livet har påverkat och förändrat jorden, träder en bild av en mycket sårbar planet fram, där tillfälligheter och tur har spelat en avgörande roll. Det är inte första gången som vårt klot är i fara.

Ulf Danielsson förklarar naturvetenskapen och fysiken bakom klimatforskningen för att ge läsaren en uppfattning om hur det egentligen ligger till med vår jord. Han söker efter sanningen om vårt klots bräckliga tillstånd, om någon sådan går att finna. I jakten på lösningar på vår tids stora problem blickar han åter ut mot rymden och frågar sig om där finns andra typer av liv och civilisationer. Och den kanske viktigaste frågan av alla: hur länge kan vi förväntas överleva?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vårt klot så ömkligt litet
 2. +
 3. Mörkret vid tidens ände : en bok om universums mörka sida

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mörkret vid tidens ände : en bok om universums ... av Ulf Danielsson (pocket).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vårt klot så ömkligt litet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett delvis nytt spår för Ulf Danielsson
  Staffan Ragnar Yngve, 22 november 2016

  Danielssons bok innehåller mycket av det som gjort honom till en uppskattad författare och Disapristagare med utblickar ut i universum. Men boken är framför allt ett brandtal för att vi ska ta klimatfrågan på större allvar. Boken är utmärkt som cirkelbok och utgångspunkt för en diskussion hur vi som konsumenter genom förnuftiga val kan leda utvecklingen i den riktning, som krävs. Boken är ett måste för beslutsfattare, som skall bestämma vilken teknik, vilken lagstiftning och vilka skatter, so... Läs hela recensionen

 2. En bra och saklig bok inom en viktig fråga

  Boken går igenom och förklarar allt man behöver veta för att sätta sig in i klimatfrågan.
  En bra och systematisk genomgång av de utmaningar och hot som människan står inför.

Visa alla 2 recensioner