Sjörövarhjärta (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
190
Utgivningsdatum
2016-01-12
Upplaga
1
Förlag
Lava Förlag
Medarbetare
Dure, Pernilla (form)
Dimensioner
195 x 145 x 20 mm
Vikt
341 g
ISBN
9789187941016
Sjörövarhjärta (inbunden)

Sjörövarhjärta

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-01-12

Slutsåld

Sjörövarhjärta är berättelsen om ett sommarlov som inte blev som någon hade tänkt sig. Syskonen Nora och Rick hittar en mystisk låda och leker en spännande lek med sina vänner på ön Laboratorieholmen. Men oförklarliga saker börjar hända och barnens vänskap sätts på prov.

Mitt i leken hamnar plötsligt Rick i en annan tid. Vem är flickan som Rick säger sig ha träffat, och kommer de att lyckas hjälpa henne? Barnen kastas mellan de olika världarna, samtidigt som de undersöker vad som en gång i tiden kan ha hänt där ute på Laboratorieholmen. Tydligen skedde där en oförklarlig explosion, vid tiden för andra världskrigets utbrott Kan det ha något att göra med den gåtfulla flickan? Och hur kommer den mystiska lådan in i bilden?

Denna spännande berättelse är, med sin blandning av realism och magi, historia och nutid perfekt för bokslukaråldern. Var går egentligen gränsen mellan lek och allvar, fantasi och verklighet, nutid och dåtid? Vem är vän och vem är fiende?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sjörövarhjärta. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Nervkittlande historia
    lizzie karlsson, 11 oktober 2017

    Det är längesen jag läste en ungdomsbok. Den här var spännande och jag kunde aldrig ana vad som var på gång. Jag gillar den historiska vinklingen. Igenkänningsfaktorn med barnaåren är ganska stor. Hur vi sprang och sprang och jagade upp varandra inför märkliga händelser och udda personer. Då befann vi oss ofta på"icke tillåtna" platser. Boken ger en oväntad upplösning och på slutet stegras spänningen! Bra bok!

  2. En mycket spännande fantasybok för yngre ungdomar.
    Roland Tidström, 3 februari 2016

    För en gammal pensionär var det intressant att få egna tankar väckta för tiden, då jag själv var i ungdomarnas ålder. Händelserna utspelar sig vid olika tider, vilket gjorde, att jag började fundera på hur det skulle utveckla sig. Själv var jag lite skeptisk till denna form av skrivande men efter att ha läst och kommit in i boken och händelserna, stegrades spänningen mer och mer för att till slut utmynna i förklaringar, som gjorde att mina känslor kunde lugna ner sig. Boken innehöll historisk... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner