Magkänsla : handboken för dig med orolig mage och IBS (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2016-08-17
Förlag
Lava Förlag
Dimensioner
225 x 206 x 18 mm
Vikt
672 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789187941757
Magkänsla : handboken för dig med orolig mage och IBS (inbunden)

Magkänsla : handboken för dig med orolig mage och IBS

(24 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-08-17
119
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Har du fått diagnosen IBS eller har en mage som inte är i balans? Har du sökt hjälp men känt att du inte fått rätt bemötande kring dina problem?

Sveriges IBS-expert Sofia Antonsson har efter tre succékokböcker skrivit en en varm och inkännande bok på vetenskaplig grund, tillsammans med dietisten Jeanette Steijer och sjukgymnasten Beatrice Fröling. Här samlar Sveriges tre tyngsta namn inom behandling av IBS sina erfarenheter, kunskap och aktuell forskning.

Vi tror på att se och behandla hela människan utifrån grundorsak och inte symtom. Kroppen och själen hänger ihop det gör magen och hjärnan också. Är magkänslan bra, mår vi bra, säger Sofia Antonsson.

IBS (Irritabel Bowel Syndrome, även kallad stressmage, ballongmage eller mjölkmage) orsakas av felaktig kost och stress. I den här boken lär du dig förstå hur alla system i kroppen hänger ihop, hur tarmbakterier påverkar oss, hur det hormonella systemet fungerar och varför kroppen reagerar på stress och hur du kan minska den. Toalettvanor, ätbeteende och andra vanliga sjukdomar i mag-tarmkanalen tas också upp.

Magkänsla är upplagd som en kunskaps- och självhjälpsbok med konkreta verktyg från den framgångsrika behandlingen IBS-skolan. Denna bygger på en kombination av FODMAP och stresshantering och har visat sig hjälpa över 75 % av alla personer med IBS.

Det här kan du jobba med själv utifrån boken:

FOD-map (kostbehandling som hjälper mot såväl uppsvälldhet och gaser som knip, smärta och avföringsrubbningar)

Medvetet ätande

Matdagbok

Stress

Sömn

Tankarkänslorbeteenden

Andning

Yogaövningar
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Magkänsla : handboken för dig med orolig mage och IBS. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra råd för besvärliga magar.

  Hej mycket bra nu vet jag vad som inte är bra och vad magen klarar av.
  Jag har gått igenom en massa undersökningar utan att det har visat vad som är fel med min mage. När jag fick boken i min hand visste jag direkt vad som är fel. Tack för en bra bok.

 2. Begriplig bok
  Sven Bo Magnusson, 14 april 2017

  En helt otrolig redovisning och sammanställning av nästa intill allt som kan drabba en person med mag- tarmproblem. Klart, tydligt och begripligt.

 3. Magkänsla : handboken för dig med orolig mage och
  Lars Ternblad, 1 februari 2017

  En mycket bra bok med intressanta och lärorika förslag när man har magont! Kan varmt rekommenderas till andra läsare. Bra skrivet.

 4. Fel titel
  Acirama, 6 september 2016

  Boken borde heta: Magkänsla. Eländeskatalogen för dig ... osv. Författarna är bra på att lista anledningar, de är kortfattat beskrivna, narapå som i en veckotidning.

  Därifrån är det bara reklam för deras egen "skola", antingen live eller på nätet. Jag irriterar mig på "kan vara bra", "lär vara bra" "man bör nog inte". Det är för mycket tyckande och för lite vetande (vetande utlovas att man får då man anmäler sig till deras fodmap eller IBS-skolan). Nej, jag inte överimponerad. Detta ... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna