Uppdrag förändring : skapa flow i ditt ledarskap (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
151
Utgivningsdatum
2016-09-06
Upplaga
1
Förlag
Lava Förlag
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form)
Dimensioner
216 x 140 x 16 mm
Vikt
349 g
SAB
Qbab
ISBN
9789187941771
Uppdrag förändring : skapa flow i ditt ledarskap (inbunden)

Uppdrag förändring : skapa flow i ditt ledarskap

Inbunden Svenska, 2016-09-06
219
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Världen omkring oss förändras hela tiden. Också företag och organisationer bör ha förändring som en ständigt pågående del av sin verksamhet. Det går inte att lyckas som ledare om man inte förstår behovet av kontinuerlig förnyelse och förändring. För att nå dit krävs både uthållighet och processtänkande.
Det gäller oavsett om du startar något nytt, utvecklar en befintlig organisation eller om du befinner dig i ett akut krisläge, säger Marita Bildt och Maria Rankka i boken Uppdrag: Förändring.

Det finns en diskussion, inte minst bland vissa start-up och techföretag om att det i princip bara är disruptive innovation som är intressant. Det handlar alltså om att göra stora genombrott som leder till helt nya affärsmodeller och förändrar beteenden i grunden. Den successiva förändringen och förbättringen, det som på engelska kallas incremental innovation anses inte viktigt. Vi tror tvärtom att båda behövs och att det krävs en medvetenhet i organisationer, oavsett om det är nystartade företag eller gamla trögrörliga organisationer, om att det krävs olika kultur, ledarskap och andra förutsättningar för att uppnå disruptive respektive incremental innovation.

Uppdrag: Förändring ger dig som är eller vill bli ledare konkreta erfarenheter och lärdomar när det gäller att initiera och genomföra förändringar i din organisation. Här får du inspiration som stärker ditt ledarskap och ditt förändringsarbete. Och du får ta del av misstag som författarna gjort för att du ska undvika att trampa i samma spår. Förändringar är något som alltid ska finnas med i det dagliga arbetet, istället för att poppa upp som enskilda projekt eller extraordinära insatser. Att leda är att förändra.

Marita Bildt och Maria Rankka har båda lång erfarenhet av förändringsprocesser inom näringslivet, politiken och den politiska sektorn och har arbetat både tillsammans och individuellt.
Marita Bildt är senior advisor på Six Year Plan, ett företag verksamt inom affärsutveckling, och grundare av Teleopti, ett internationellt telecomföretag. Hon har tränat både individer, grupper och organisationer inom ledarskap, målstyrning och förändringsarbete.

Maria Rankka är vd för Stockholms Handelskammare, en organisation för företag, som hon vände från en traditionstyngd arbetsplats med otydlig vision till en modern organisation med stor kund- och medarbetarnöjdhet. Hon var tidigare vd för tankesmedjan Timbro och är idag kolumnist på Svenska Dagbladets ledarredaktionen, där hon skriver mycket om urbanisering, digitalisering och globalisering, tre starka förändringskrafter i världen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Uppdrag förändring : skapa flow i ditt ledarskap
  2. +
  3. Framgångsföretagandets nya geografi : så kan Stockholm bli Nordens Samarkand

De som köpt den här boken har ofta också köpt Framgångsföretagandets nya geografi : så kan St... av Nima Sanandaji, Maria Rankka (häftad).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Uppdrag förändring : skapa flow i ditt le...