Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-10-17
Förlag
Ord & Visor
ISBN
9789187949036

De vilsna själarnas gäng E-bok

E-bok,  Svenska, 2014-10-17
99
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Året är 1989 och Ahmad flyttar in på ett vandrarhem i en liten kommun i Norrland. Där bor redan de brokiga medlemmarna i De vilsna själarnas gäng, alla av olika anledningar på flykt från revolutionens Iran. Snart uppstår en konflikt mellan de nyanlända Ahmad och Morad, rikemanssonen som väntar på inresetillstånd till USA.

Det blir upptakten till en maktkamp mellan vandrarhemmets invånare som i sin maktlöshet kämpar för att bli herre på täppan i flyktingskapets väntrum.

"Romanen är grövre och råare än Geramis tidigare verk; här återfinns hans cyniska humor men lite av värmen i de föregående romanerna. Geramis beundransvärda psykologiska skärpa gör dock boken svår att släppa.
Albin Eklund Djurberg
BTJ"

Mohammad Gerami föddes i en bondefamilj i norra Iran. Hansfar var kohandlare. Han ville att Mohammad skulle hjälpa honom i hans arbete, istället för att gå till skolan. Det var dagdriveri, trodde fadern. Mohammad missade det första skolåret, men nästa år satte han sig på skolbänken, tack vare sin mors envishet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mohammad Gerami

  • Tand för tand

    Mohammad Gerami

    Ali och Sherin tillhör två olika klaner i i den iranska byn Parsabad, nära gränsen till Afghanistan. Men Sherin är tänkt för en annan och tillsammans beslutar de sig för att rymma. Det blir upptakten till ett klankrig - öga för öga, tand för tand ...