Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-10-23
Förlag
Ord & Visor
ISBN
9789187949050

Tand för tand E-bok

E-bok,  Svenska, 2014-10-23
129
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Med Sherin som främsta pådrivare, bestämmer sig Ali att rymma tillsammans med henne. Det är deras enda chans att få leva tillsammans, eftersom Sherins far lovat henne åt en annan.
När rymningen uppdagas, startar en byafejd mellan Gullamabad och Parsabad. Våldet trappas upp alltmer, ända tills kvinnorna bestämmer sig för att försöka göra något åt saken. Och gendarmernas chef, särvan Adeli, har sina egna metoder ...

Tand för tand utspelar sig i norra Iran, vid Kaspiska havet, under Shahens tid. Den är en burlesk och fartfylld berättelse om männens prestige och fåfänga, om hur gammalt och nytt kolliderar och om kärlekens villkor i en kultur som i grund och botten inte är så långt borta från vår egen.

Författaren Mohammad Gerami, flydde själv en gång från Iran och är bosatt i Sverige. Det här är hans andra roman på svenska.

"Jag föddes i en bondefamilj i norra Iran. Min far var kohandlare. Han ville att jag skulle hjälpa honom i hans arbete, istället för att gå till skolan. Jag missade det första skolåret, men nästa år satt jag i skolbänken, tack vare min mors envishet.
Jag upptäckte världen och orättvisorna. Prästerna hade tagit över vårt land och började förtrycka alla oliktänkande. Jag deltog som soldat i kriget mot Irak, men en dag tog militärpolisen mig. Någon hade stulit sprängämnen och gett mig skulden.
Jag måste fly och hamnade så småningom i Sverige. Det var här jag bestämde mig för att börja skriva. 2006 utkom min första roman, Versläsaren och den levande martyren."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mohammad Gerami

  • De vilsna själarnas gäng

    Mohammad Gerami

    Året är 1989 och Ahmad flyttar in på ett vandrarhem i en liten kommun i Norrland. Där bor redan de brokiga medlemmarna i De vilsna själarnas gäng, alla av olika anledningar på flykt från revolutionens Iran. Snart uppstår en konflikt mellan de nyan...