Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-10-13
Förlag
Ord & Visor
ISBN
9789187949067

Tibastens sång E-bok

E-bok,  Svenska, 2014-10-13
129
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Året är 1942. Byrådirektör Uno Lindgren möter den unge musikstudenten Laci Aschmann på tåget. Uno fattar intresse för honom. Det visar sig att Laci, trots hemvist i Sverige och judisk börd, har tvångsinkallats till tyska armén.
Uno känner på sig att den här mannen minst av allt vill ut i något krig för att döda. Framförallt undrar han hur denna inkallelse överhuvudtaget kunnat äga rum.

Tibastens sång är en roman med dokumentär bakgrund om fyra år i en människas liv. En roman om fyra år i krig, men som också bär hopp om glädjens återkomst. Framförallt handlar Tibastens sång om konsten att överleva.

Cecilia Boldemann är född 1948 och dotter till tonsättaren Laci Boldemann och dramatikern Karin Boldemann och den enda i sin ursprungsfamilj som hittills inte haft ett yrke med konstnärlig anknytning. Hon är docent i socialmedicin och verksam som forskare vid Karolinska Institutet. Parallellt med ett författarskap som framförallt varit inriktat på facklitteratur, har berättelsen om fadern, Laci, vuxit fram inom henne.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Cecilia Boldemann

  • Utomhuspedagogik - Lärmiljö, närmiljö och det utvidgade klassrummet

    Olof Fastén, Cecilia Boldemann, Sofia Cele, Anki Kaipiainen, Karin Mellegård

    Lärmiljö, närmiljö och detutvidgade klassrummet Denna antologi med bidrag från forskare och lärare verksamma i grundskola och på universitet redovisar olika perspektiv på och möjligheter med utomhuspedagogik. Lärande och särskilt upplevelsebaserat...

  • Greta och Trynolf

    Cecilia Boldemann

    "Kommer de när man ropar?" "Vad äter de?" "Hur gamla blir de?"  När Greta och Trynolf rastas på var sitt håll, den ena i norr och den andra i söder, går omgivningens frågebatteri varmt. Två familjer har lärt sig ...