Saknad : en isländsk familjefar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
427
Utgivningsdatum
2019-06-13
Upplaga
1
Förlag
Ord&visor förlag
Originaltitel
SAKNAD - en isländsk familjefar
Dimensioner
217 x 145 x 30 mm
Vikt
737 g
SAB
Hc
ISBN
9789187949999
Saknad : en isländsk familjefar (inbunden)

Saknad : en isländsk familjefar

Inbunden Svenska, 2019-06-13
234
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Arni suckar och behärskar sin irritation. Han har sagt till jungfrun att han inte vill ha affärsbesök på söndagar. Vad kan de här damerna ha för ärende som fått henne att släppa in dem? Han riktar blicken mot dörren och ser hur jungfrun bjuder in två kvinnor, en med ett litet barn på armen. Barnens lek avstannar, de tystnar. Alla ser på kvinnorna som står i dörröppningen. Det här är inga bekanta, inga isländska kvinnor, det är uppenbart. Han ser på barnet. Varför har de med sig ett barn? Arni känner familjens blickar på sig. Barnen väntar på vad han ska göra och Kristrun, vad väntar hon på? Han kan inte tänka, kan inte röra sig. Försöker förstå hur det kan vara möjligt att denna kvinna står där på tröskeln till hans matsal.

Arni är islänning och uppväxt i Västfjordarna på norra Island. Berättelsen börjar år 1918. Han lever då i Reykjavik, är gift, har fyra barn och han driver ett export-importföretag som handlar med Amerika. Allt tycks gå bra för honom, fram till den dag då två svenska kvinnor står på tröskeln till hans matsal.

Saknad är en berättelse om kärlek och svek, katastrofer och ond bråd död, i tiden mellan två världskrig, i tiden mellan ekonomisk yra och kollaps. Romanen har starka dokumentära rötter i författarens egen släkthistoria. Fram träder ett galleri av människor, sammanflätade av relationen till Arni.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Saknad : en isländsk familjefar
  2. +
  3. Deckardrottningen : en författare i motvind

De som köpt den här boken har ofta också köpt Deckardrottningen : en författare i motvind av Christina Olséni, Micke Hansen (mp3-skiva).

Köp båda 2 för 483 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »