Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Skön reselitteratur
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2015-02-28
Upplaga
2
Förlag
Bucket List Books AB
Översättare
Alexandra Dumas
Originaltitel
Métronome : L'histoire de France au rythme du métro parisien
Medarbetare
Rahm, Jonas (form)
Dimensioner
183 x 110 x 20 mm
Vikt
200 g
SAB
Kj
ISBN
9789187969041
Metronom : Frankrikes historia till rytmen av Paris metro (pocket)

Metronom : Frankrikes historia till rytmen av Paris metro

(3 röster)
Pocket Svenska, 2015-02-28
79
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"[N]ästa gång jag åker till Paris så kommer jag att ta med denna bok som vimlar av små tips om dolda sevärdheter för den historiskt intresserade."/Kulturdelen

"Lorànt Deutsch har en skarp blick för de små detaljerna när han rör sig genom Metron på jakt efter ledtrådarna han kan hänga upp historien på, både vad gäller beskrivningar av hur staden ser ut i dag och de människor han möter längs vägen."/Smålandsposten

Varje kapitel i Metronom handlar om ett århundrade och är namngivet efter en tunnelbanestation Metrostation. Metrostationens namn och placering i geografin ger ledtrådar till vad som hänt där, det århundrade som kapitlet handlar om. I Metronom låter Lorànt Deutsch metrokartan blottlägga Paris ryggrad, och följa hur staden utvecklats från att ha varit en liten ö i floden Seine till att bli den världsstad vi känner i dag. Från Île de la Cité till La Défense fungerar metron som en tidsmaskin när Lorànt Deutsch berättar om galler och romare, kungar och drottningar, galenskap och hjältemod, om krig och fred, och tar oss till platser runt om Paris som ingen trodde fanns, som genom sin blotta existens vittnar om händelseförlopp som får tanken att svindla.

Det går att använda Metronom som en slags guidebok, men i mycket högre grad är det en historiebok. Då menar vi den sortens historia som bara den mest inspirerade berättare klarar av. Det märks att Lorànt Deutsch är skådespelare i grunden, och förstår sig på hur man skapar drama. Metronom har blivit något av ett fenomen i Frankrike, med såväl en illustrerad utgåva av boken samt ett tv-program.

Lorànt Deutsch, född 1975, är en fransk skådespelare bosatt i Paris. Hans passion för historia resulterade i Metronom, som sålts i över en miljon exemplar och översatts till ett flertal språk. Metronom har vuxit till något av ett fenomen i Frankrike och har bland annat genererat en tv-serie. För Metronom har Lorànt Deutsch blivit tilldelad Médaille de vermeil, ett hederspris som delas ut av Paris borgmästare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Metronom : Frankrikes historia till rytmen av Paris metro
  2. +
  3. Fienden : Sveriges relation till Ryssland från vikingatiden till idag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fienden : Sveriges relation till Ryssland från ... av Dick Harrison (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »