Klassresan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-03-30
Upplaga
1
Förlag
Bertil Ohlin förlag
Medarbetare
Persson, Mats (förf.) / Larsson, Marcus (förf.) / Bohman, Therese (förf.) / Larsson, Janerik (förf.) / Krantz, Tobias (red.) / Rebas, Karin (red.)
Dimensioner
200 x 150 x 10 mm
Vikt
189 g
SAB
O
ISBN
9789187985003
Klassresan (häftad)

Klassresan

(1 röst)
Häftad Svenska, 2015-03-30
109
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Under de senaste åren har miljoner och åter miljoner människor lyfts ur fattigdom. Ny dynamik - ekonomisk, social och politisk - har lett till ett oräkneligt antal klassresor runt om i världen.

Samtidigt förs en intensiv debatt i USA, men också i Europa, om den krympande medelklassen. Ny teknik i en ny global ekonomi förändrar arbetsmarknaden. Traditionella medelklassyrken pressas tillbaka; många försvinner.

Antologin "Klassresan" är en liberal stridsskrift för social rörlighet. Att det är möjligt att göra klassresor är inte bara viktigt för den enskilda människans frihet - utan också för att samhällen som präglas av social rörlighet är mer rättvisa och anständiga för alla. Samhällen som håller tillbaka människors ambitioner och drivkrafter brukar däremot stagnera.
I Klassresan ger nio skribenter sin syn på vad som krävs för att skapa bättre möjligheter för social rörlighet. Syftet är att ge underlag för en vitalare debatt kring ökad rörlighet och dynamik i samhället.
Klassresan är utgiven på Bertil Ohlin Förlag och skapad genom samarbete mellan Bertil Ohlininstitutet och Studieförbundet Vuxenskolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Klassresan
  2. +
  3. Bildningsresan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bildningsresan av Pa Modou Badjie, Ebba Witt-Brattström, Nicklas Lundblad, Jasenko Selimovic, Dilsa Demirbag-Sten (häftad).

Köp båda 2 för 230 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Klassresan