Ensamma Vargen : ett rollspel i Joe Devers Magnamund (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ensamma Vargen Rollspelet
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
132
Utgivningsdatum
2021-03-26
Förlag
Åskfågeln
Översättare
Joakim Andersson
Medarbetare
Gillbring, Tove (red.) / Gillbring, Anders (form)
Illustratör/Fotograf
Lukas Thelin, Francesco Mattioli, Anders Gillbring
Dimensioner
250 x 180 x 15 mm
Vikt
715 g
SAB
Rdc
ISBN
9789187987564

Ensamma Vargen : ett rollspel i Joe Devers Magnamund

Inbunden,  Svenska, 2021-03-26
99
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
ENSAMMA VARGEN är en unik och interaktiv serie äventyr där du som läsare är hjälten. Dessa äventyrsböcker har älskats av en hel värld och sålt i tio miljoner exemplar sammanlagt. Nu ger Åskfågeln ut ett rollspel som utspelar sig i Joe Devers Magnamund, den värld författaren har skapat för sina böcker.

Rollspelet Ensamma Vargen erbjuder mer än en väl fungerande spelvärld att låta spelarnas egna äventyr utspela sig i. Det här är ett rollspel med så enkla regler att alla kan spela och det passar bra för unga och nya spelare. Dessutom är spelet välmatat med massor av äventyr, så att det bara är att sätta igång och spela direkt.

Rollspelet släpps både som en välmatad rollspelsbox och denna version i hårdpärm och linnetrådsbindning. Boxens version innehåller två böcker i mjukpärm, en med regler och bakgrund och den andra fullproppad med äventyr. I denna hårdpärmsutgåva har de två böckerna slagits ihop till en gemensam titel.

Boken innehåller 5 äventyr, 5 äventyrsuppslag (berättelsefrön) och 5 kampanjintroduktioner (förslag på hur spelarna kan skapa en gemensam bakgrund och ett ramverk för sina äventyr). Samtliga äventyr kan spelas fristående från varandra, men kan också med fördel länkas ihop till längre kampanjer. En handelsmans uppdrag leder på ett naturligt sätt vidare till En gruvlig fiende. De tre äventyren Tjuvars heder, En väg sällan använd och Av blod förrådd har redan från början placerats in i den övergripande kampanjen Ära och Vanära.

Rollspelet Ensamma Vargen är ett internationellt samarbete, där den engelske författaren Joe Dever står i centrum. Kartritaren Francesco Mattioli bor i Italien, äventyrskonstruktören August Hahn är amerikan, faktagranskaren Vincent Lazzari är fransman och illustratören Lukas Thelin är svensk.

OM JOE DEVER

Joe Dever var en prisbelönt engelsk författare och speldesigner som började sin karriär som musiker och ljudtekniker. 1976 skapade han den fiktiva världen Magnamund som kampanjmiljö till sin första Dungeons & Dragons-kampanj. 1982 vann han AD&D mästerskapet i USA och 1984 publicerades original-serien av Ensamma Vargens soloäventyr för första gången. De blev en internationell succé och har sedan dess sålt i mer än 12 miljoner exemplar världen runt. Från 1996 och framåt var Joe involverad i designen och produktionen av ett flertal framgångsrika dator- och konsolspel, som Ground Control 2 (Ubisoft) och Killzone (Sony). 2013 släpptes ett nytt äventyr, Lone Wolf: Blood on the Snow som en app för surfplattor och smartphones. Spelet vann två Golden Dragon Awards: Best Design och Best Independent Game. Det har laddats ned mer än 2 miljon gånger. Tyvärr gick Joe Dever bort 2017, men hans böcker och spelvärldar lever kvar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ensamma Vargen : ett rollspel i Joe Devers Magnamund
  2. +
  3. Ensamma Vargen: Magnamunds Kartbibliotek del 1

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ensamma Vargen: Magnamunds Kartbibliotek del 1 av Vincent Lazzari (Övrigt).

Köp båda 2 för 198 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna