Erwin Rommel i strid (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Andra världskrigets generaler
Antal sidor
70
Utgivningsdatum
2016-03-15
Upplaga
1
Förlag
Informationsutvecklarna Förlag
Översättare
Mikael Dahlgren
Originaltitel
Erwin Rommel
Medarbetare
Dennis, Peter (form)
Illustratör/Fotograf
Peter Dennis
Dimensioner
250 x 185 x 10 mm
Vikt
378 g
SAB
K.54
ISBN
9789187999017

Erwin Rommel i strid

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2016-03-15
179
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Rommels duglighet som officer under första världskriget led de till att han tilldelades en befattning i Weimarrepublikens reducerade försvarsstyrkor, det så kallade riksvärnet (Reichswehr). Under den na period skötte han sina arbetsuppgifter utan anmärk ning men utmärkte sig inte särskilt mycket och skulle antagligen ha slutat sin karriär som divisionschef, eller i bästa fall kårchef, om det inte hade varit för hans nära kontakter med Adolf Hitler. Tack var dessa utnämndes han till chef för en av de tio pansardivisioner som bidrog till tyskarnas snabba seger under fälttåget i väster våren 1940. Det var ett enastående tillfälle för Rommel att utmärka sig som förbandschef och banade väg för hans utnämning till chef för tyska Afrikakåren året därpå, en befattning som skulle göra hans namn känt över hela världen, som Ökenräven. Detta och mycket mer kan du läsa om i den här boken. Författaren, Pier Paolo Battistelli, är en mycket välkänd och uppskattad militärhistorisk författare. Översättningen har gjorts av en av Sveriges kunnigaste militärhistoriska översättare, Mikael Dahlgren. Serien Andra världskrigets generaler består av 10 titlar och beskriver tyska och allierade generaler som i hög grad påverkade andra världskrigets förlopp. Respektive titel beskriver alla de viktigaste fälttågen och slagen där generalen i fråga spelade en viktig roll, och ger dessutom insikt om personen bakom titeln och vad som hände efter kriget.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Erwin Rommel i strid
  2. +
  3. Stupad : Svensken som gav sitt liv för Ukraina

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stupad : Svensken som gav sitt liv för Ukraina av Jon Forsling (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Erwin Rommel i strid. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ökenräven
    Niklas bergström , 27 september 2023

    Väldigt välskriven och goda analyser av rommel som person och fältherre jag rekommenderar starkt att dom som är historieintresserade av militär historia att läsa boken om rommel

Visa alla 1 recensioner