Erich von Manstein i strid (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Andra världskrigets generaler
Antal sidor
71
Utgivningsdatum
2016-01-15
Upplaga
1
Förlag
Informationsutvecklarna Förlag
Översättare
Mikael Dahlgren
Originaltitel
Erich von Manstein
Illustratör/Fotograf
Adam Hook
Dimensioner
253 x 187 x 13 mm
Vikt
395 g
SAB
K.54,Lz Manstein, Erich von
ISBN
9789187999024

Erich von Manstein i strid

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2016-01-15
179
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Erich von Manstein är mest känd för sina insatser på östfronten, men han var också en av de mest inflytelserika tyska generalerna under hela andra världskriget. För Manstein var den preussiska traditionen bakom manöverkrigföringen närmast en trosartikel och hans operativa snille låg i förmågan att snabbt hitta okomplicerade lösningar på komplexa militära problem. Under andra världskriget nyttjade Manstein sin talang för manöverkrigföring och bidrog därmed till Tredje rikets största krigsframgångar. Under operation Barbarossa 1941 ledde han erövringen av Krimhalvön och förintade fyra sovjetiska arméer. Under den katastrofala vintern 1942/1943 bidrog Manstein till att den södra delen av den tyska östfronten undvek total kollaps genom att återta det operativa initiativet och leda en skicklig motoffensiv. Detta och mycket mer kan du läsa om i den här boken. Författaren Robert Forczyk är en mycket välkänd och uppskattad militärhistorisk författare. Översättningen har gjorts av en av Sveriges kunnigaste militärhistoriska översättare, Mikael Dahlgren. Serien Andra världskrigets generaler består av 10 titlar och beskriver tyska och allierade generaler som i hög grad påverkade andra världskrigets förlopp. Respektive titel beskriver alla de viktigaste fälttågen och slagen där generalen i fråga spelade en viktig roll, och ger dessutom insikt om personen bakom titeln och vad som hände efter kriget.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Erich von Manstein i strid
  2. +
  3. Heinz Guderian i strid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Heinz Guderian i strid av Pier Paolo Battistelli (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Erich von Manstein i strid. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Manstein
    Niklas bergström , 27 september 2023

    Väldigt bra fakta och analyser av författaren som sällan görs av skribenter. Man får följa manstein från uppväxten till slutet. Väldigt välgjord

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Robert Forczyk