Om någon du känner har ångest, fobier eller tvångstankar. Tänk om jag är knäpp?! (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Du kan hjälpa någon (del 1)
Antal sidor
324
Utgivningsdatum
2017-01-09
Upplaga
1
Förlag
Joelsgården förlag
Medarbetare
Förlag, Joelsgården (ed.)
Dimensioner
210 x 150 x 15 mm
Vikt
344 g
Komponenter
Paperback
SAB
Dodf
ISBN
9789188013217
Om någon du känner har ångest, fobier eller tvångstankar. Tänk om jag är knäpp?! (häftad)

Om någon du känner har ångest, fobier eller tvångstankar. Tänk om jag är knäpp?!

En bok för anhöriga, vänner och drabbade

(1 röst)
Häftad Svenska, 2017-01-09
177
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Den här boken vänder sig till dig som har problem med ångest, panikattacker, fobier eller tvångssyndrom. Den vänder sig även till anhöriga och vänner som ibland står handfallna när de så gärna vill hjälpa till.

Boken inleds med fallbeskrivningar som skildrar hur vardagliga situationer kan ställa till bekymmer eller upplevas som jobbiga. Tvångshandlingar innebär till exempel att man har man behov av att göra eller undvika vissa saker för att känna sig lugn: räkna saker, tvätta sig noga eller inte gå på skarvar i gatubeläggningen. Det kan ta så mycket tid i anspråk att yrkesliv, vardagliga göromål och till och med nära relationer blir lidande.

Författaren beskriver olika problemområden och ger en bild av vad ångest, panik, fobier och tvångssyndrom är. Hon berättar om olika yttringar och symptom, vilken behandling man kan få och hur man som medmänniska hjälper den som drabbats. Ett utförligt register finns med.

Christina Gustavson har även givit ut boken "Om någon du känner har en depression." Hon är Medicine doktor, forskare, specialistkompetent läkare och författare och har lång erfarenhet av arbete med människor med psykiska problem och beskriver på lättbegripligt och avdramatiserat men utförligt sätt olika psykiska problem, som hör till våra stora folksjukdomar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Om någon du känner har ångest, fobier eller tvångstankar. Tänk om jag är knäpp?!
  2. +
  3. Det kommer att gå över : en överlevnadsguide och tröstebok för dig som är deprimerad, nedstämd eller bara har tappat kontakten med din livsglädje

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det kommer att gå över : en överlevnadsguide oc... av Maggan Hägglund (pocket).

Köp båda 2 för 232 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christina Gustavson