Om någon du känner har en depression (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Du kan hjälpa någon (del 2)
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2017-02-28
Upplaga
1
Förlag
Joelsgården förlag
Originaltitel
Om någon du känner har en depression
Dimensioner
210 x 150 x 14 mm
Vikt
334 g
Komponenter
Paperback
ISBN
9789188013279
Om någon du känner har en depression (häftad)

Om någon du känner har en depression

En bok för anhöriga, vänner och drabbade

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2017-02-28

Slutsåld

Depression är en av våra stora folksjukdomar. Man räknar med att mer än en fjärdedel av alla har en depression någon gång under sitt liv. Vem som helst kan drabbas, ung, gammal, frisk eller sjuk. Den som är utvilad efter semestern eller den som är trött och sliten av ett påfrestande arbete. Ofta finner man ingen förklarande orsak, utan depressionen bara kom.

Bara en tredjedel av de som drabbas söker hjälp. Symtomen kan vara svåra att känna igen. Här ges en bild av en depression. Om det går att upptäcka symtomen, så kan fler söka läkare för diagnos och hjälp. Boken visar också hur man som medmänniska hjälper den som drabbats, hur man kan förebygga depressioner och återfall samt hur man kan mildra förloppet. Boken vänder sig både till den som är eller har varit deprimerad och till den vars anhörig, vän eller arbetskamrat drabbas av en depression.

Christina Gustavson har även givit ut boken "Om någon du känner har ångest." Hon är Medicine doktor, forskare, specialistkompetent läkare och författare och har lång erfarenhet av arbete med människor med psykiska problem och beskriver på lättbegripligt och avdramatiserat men utförligt sätt olika psykiska problem, som hör till våra stora folksjukdomar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christina Gustavson