Livet så nära (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2019-02-21
Upplaga
1
Förlag
Joelsgården förlag
Originaltitel
Livet så nära
SAB
Hc
ISBN
9789188013903
Livet så nära (häftad)

Livet så nära

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2019-02-21
149
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast måndag 16 december kl. 17:30 för leverans innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Livet så nära handlar om en handikappad kvinnas rätt till ett eget liv och ett yrke, ett kvinnoöde som lär oss att våga hoppas, att inte sluta kämpa, att inte ge upp.
Det är en bok om en stark och modig kvinna, som möter en man och förälskar sig, men först efter en lång och bitter kamp med familjen får hon mannen hon älskar.
Han är från Norge, har kämpat i "Hjemmefronten" och bland annat smugglat flyktingar över gränsen. Han blir skjuten, men räddas och vårdas länge på sjukhus. Så kommer han till Sverige.
Tillsammans klarar de 50-talets depression, och hon lyckas, buren av egen kraft och driftighet och trots ett mycket svårt fysiskt handikapp, att bygga upp en verksamhet som egen företagare.
En bit svensk bygdekultur växer fram och vävs samman med ett stycke norsk efterkrigshistoria i ett spännande drama, som fängslar och trollbinder i kapp med den skimrande bitterljuva kärlekssagan.
Berättelsen, som bygger på en sann historia, börjar 1945 och verklighetsunderlaget gör sagan till levande historia, som tjusar och fascinerar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Livet så nära
  2. +
  3. En aning övermogen

De som köpt den här boken har ofta också köpt En aning övermogen av Christina Gustavson (pocket).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Livet så nära. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En sann historia som berör på djupet
    Snezana Lindskog, 23 augusti 2019

    Djupt berörd viker jag ihop pärmarna och lämnar berättelsen där den slutar, tårögd och helt andlös - tror jag, men den finns kvar djupt rotad inom mig och kommer att finnas där länge. Jag hade velat läsa mer om Gunda denna underbara starka personlighet som har en enorm viljestyrka och kämpaglöd trots handikappet som begränsar henne. Intellektet är kristallklart och ledsagar henne mot framgång. Jag kommer så nära Gunda att jag kan förnimma hennes behagliga tillsynes bräckliga väsen, men här dö... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Livet så nära