Livet så nära (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
316
Utgivningsdatum
2019-02-21
Förlag
Joelsgården Förlag
ISBN
9789188013927
Livet så nära (e-bok)

Livet så nära (e-bok)

Sverige-Norge 1945-1965

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2019-02-21
39
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Livet så nära
E-bok: Året är 1945 och andra världskriget går mot sitt slut. Trots sitt svåra handikapp kämpar hon för rätten till ett självständigt liv. När en skottskadad norsk motståndsman på flykt undan nazisterna söker skydd i hennes by, blir hon handlöst förälskad. Men hennes familj gör allt för att motarbeta deras kärlek.
Berättelsen bygger på en sann historia. En bit svensk bygdekultur vävs samman med norsk efterkrigshistoria i ett drama som fängslar i kapp med den bitterljuva kärlekssagan.
Recensionsutdrag: Jag har berörts i djupet av den fina kvinnoskildring och den kvinnokraft som förmedlas i berättelsen. Pia Wallin, leg. Psykoterapeut.

Jag uppfattar den här romanen som en stor och äkta roman och tvekar inte när jag vill jämföra författaren med en Märta Tikkanen, en Moa Martinsson eller en Kristina Lugn som skildrare av kvinnans allra innersta väsen. Birger Gröndahl, specialistläkare.

Romanen är läsvärd, dubbelbottnad, framför allt är den en fin och respektfull hyllning till kvinnor som bejakar sitt inre. Birgitta Bergman, leg. Psykolog.

Christina Gustavson är medicine doktor och specialist i rättspsykiatri. Hon har tidigare skrivit tre faktaböcker om att hantera psykisk ohälsa, utgivna på ICA Bokförlag. Fyra av hennes titlar är utgivna av Talboks- och punktskriftsbiblioteket. Hon är medlem av Sveriges författarförbund sedan 1993.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Livet så nära. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En sann historia som berör på djupet
    Snezana Lindskog, 23 augusti 2019

    Djupt berörd viker jag ihop pärmarna och lämnar berättelsen där den slutar, tårögd och helt andlös - tror jag, men den finns kvar djupt rotad inom mig och kommer att finnas där länge. Jag hade velat läsa mer om Gunda denna underbara starka personlighet som har en enorm viljestyrka och kämpaglöd trots handikappet som begränsar henne. Intellektet är kristallklart och ledsagar henne mot framgång. Jag kommer så nära Gunda att jag kan förnimma hennes behagliga tillsynes bräckliga väsen, men här dö... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Gustavson Christina

Bloggat om Livet så nära