Libido (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2015-12-15
Upplaga
1
Förlag
Gnosjö Service Tryckeri AB /minbok.nu
Originaltitel
En ond resa
Medarbetare
Schmeing, Wolfgang (form)
SAB
Hc
ISBN
9789188023278
Libido (pocket)

Libido

Pocket Svenska, 2015-12-15
239
Skickas inom 3-6 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Det är lätt att styras av drömmar och fantasier när det gäller kärlek och äktenskap. Myten om "den rätta" är just en sådan fantasi, en önskan att den andre ska göra mig fullkomlig och lycklig. Ett populärt tema i filmer och romaner.
Göran lever ett vanligt familjeliv med sin hustru Karin och deras två barn. Han slits mellan plikten att försörja sin familj och en önskan om att kunna fortsätta sina forskningsstudier. Samtidigt krackelerar hans äktenskap. Han hittar fler och fler tecken på att hans hustru är otrogen, men Göran blundar för det faktum att hans familj håller på att gå under tills han en dag får veta sanningen. Men medan Karin förnekar och förminskar den ohållbara situationen försöker Göran hitta svar och en väg tillbaka. Det är början på en väg neråt för Göran, han dras in i en spiral av sex, lögner och brutna löften och plötsligt är han på botten.
Göran och Karin är typiska ungdomar för sin tid. På 1960-talet skulle man prova fri sex även om man var gift och hade barn. Biografin handlar om dessa ungdomar i ett socialt sammanhang i ett historiskt perspektiv. Frågan är hur makar ska förhålla sig till varandra, till otrohet och lögner och vilka är äktenskapets grundläggande fundament? Göran har sin uppfattning och kämpar för sitt existensberättigande som man, make och familjeförsörjare samtidigt som hans värderingar ifrågasätts i sina grundvalar.
Det här är Görans kamp och Libido.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Libido
  2. +
  3. Julias resa - Viljan och berget

De som köpt den här boken har ofta också köpt Julias resa - Viljan och berget av Lars-Göran Holmgren (häftad).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Filip Lejon

  • Svart kärlek

    Filip Lejon

    Det är lätt att styras av drömmar och fantasier när det gäller kärlek och äktenskap. Myten om den "rätta" är just en sådan fantasi, en önskan att den andre kan göra mig fullkomlig och lycklig. Ett populärt tema i filmer och romaner. I sl...