I det gemensamma (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2017-10-13
Förlag
Statens konstråd
Dimensioner
240 x 172 x 16 mm
Vikt
588 g
ISBN
9789188031525
I det gemensamma (häftad)

I det gemensamma

Häftad Svenska, 2017-10-13
185
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Den offentliga konsten har alltid varit en viktig del av våra gemensamma platser. Just nu är konsten i de gemensamma rummen mer dynamisk än på länge. Den omfattar konst som reflekterar över samhällsförändringar, som skapar starka upplevelser, integreras i stadsomvandlade processer och skapar fysiska miljöer.

Med utgångspunkt i projekt av Statens konstråd resonerar texterna i boken kring aktuella frågeställningar och för in röster från konstnärer, beställare, arkitekter, konsthistoriker och filosofer. I det gemensamma lyfter aktuella teman som till exempel konst som samhällsspegel, stadsrum i förändring, invånare och inflytande, konst och arkitektur, konsten som berättelse samt den centrala frågan om friktion och förhandling. Bokens exempel visar att den offentliga konsten vitalt försvarar sin plats och med skörhet och kraft griper sig an samtidens stora samhällsfrågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I det gemensamma
  2. +
  3. Konstfeminism : strategier och effekter i Sverige från 1970-talet till idag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konstfeminism : strategier och effekter i Sveri... av Anna Nyström, Louise Andersson, Magnus Jensner, Anna Livion Ingvarsson, Barbro Werkmäster (inbunden).

Köp båda 2 för 504 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna