Nakenakt
Fler böcker inom
Format
Övrigt
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-09-25
Förlag
Art and Theory
Medarbetare
Karlsson Rixon, Annica (foto)
Dimensioner
192 x 143 x 15 mm
Vikt
222 g
SAB
Ina
ISBN
9789188031655
Nakenakt

Nakenakt

Övrigt Svenska, 2018-09-25
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Nakenakt är en artist s book i accordion format som kan läsas från två håll, men som också kan ställas upp i olika formationer på ett bord. På bokens ena sida en fotografisk serie av Karlsson Rixon (feat. Mario Fjell) och på den andra sidan ett textverk av Mara Lee.

Fotografierna i Nakenakt gestaltar en serie interaktioner mellan två kroppar och är ett porträtt av konstnären i en fas i livet då den reflekterar över kroppen i relation till queerhet, transidentitet och åldrande. Med lekfullhet, intimitet och gravallvar möts vi av performativa ögonblick där en kropp bär upp, balanserar, hanterar eller invaderas av, en annan kropp. Kanske bildar de två tillsammans en organism som är i ständig förändring, en kropp som inte svarar till gängse idéer om hur en kropp skall se ut och uppföra sig.

Texten Nakenakt är delvis ett svar på ett samhällsklimat präglat av rädsla. Men istället för att förmana eller formulera självklarheter som varnar oss för att låta rädslan vinna eller styra, väljer denna text att följa tätt i dess spår. Den frågar: Hur ser rädsla ut i mötet med konstnärliga uttryck? Texten är ett snitt där två av dess ansikten skärskådas: rädslan att framstå som dum, samt rädslan att förlora sin njutning. Det ena ansiktet sjuder av välmenande intentioner, det andra av hat. Men vi har en sak gemensamt. I grund och botten är vi är alla lika rädda.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nakenakt
  2. +
  3. The distant sound

De som köpt den här boken har ofta också köpt The distant sound av Susan Philipsz, Jacob Fabricius, Lars Kaerulf Möller, Tomas Nilson, Anita Larsson Modin (häftad).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Bloggat om Nakenakt