Fermis Filter: En anledning att finnas (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-09-14
Förlag
Teg Publishing
Illustratör/Fotograf
Nils-Petter Ekwall, Tian Gan
ISBN
9789188035264
Fermis Filter: En anledning att finnas (e-bok)

Fermis Filter: En anledning att finnas (e-bok)

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2018-09-14
69
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
År 2048. Den svenska programmeraren Ariel Valentin bor i San Francisco och försöker tillsammans med kompanjonen Josh förverkliga sin barndomsdröm om att utveckla en säker övermänsklig artificiell intelligens, i övertygelsen om att hela mänsklighetens överlevnad står på spel. I USA pågår en hetsjakt på invandrare, och när Ariel deporteras till Sverige slås hennes tillvaro sönder.

För det finns mäktiga intressen som inte har för avsikt att låta någon annan hinna först i färdigställandet av en superintelligens. Plötsligt befinner sig Ariel på flykt undan världens underrättelsetjänster och den enda som säger sig kunna hjälpa henne är Terje, en aktivist från den amishliknande, teknikfientliga Fellingsbrorörelsen.

En anledning att finnas är första delen i trilogin om Fermis Filter. Det är en berättelse om samhället och människan i en tid när tekniken nått så långt att vi inte längre kan konkurrera med maskinerna om jobben. Genom tre böcker får vi följa Ariels kamp med den kanske största frågan av dem alla: Hur kontrollerar man en maskin som är mer intelligent än oss själva?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Fermis Filter: En anledning att finnas. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Sci-fi för dig som gillar deckarstilen
    Micke, 11 mars 2019

    Detta är en roman med en mycket lovande och intressant idé som tyvärr faller ganska platt på grund av det amatörmässiga hantverket. Jag hade hoppats på en litterär käftsmäll med vackert språk, men istället består boken av en lång rad korta scener av typen "han sade ditt, hon sade datt, han gjorde si, hon gjorde så. Nästa scen.", dvs. ungefär så som de flesta kriminalromaner är uppbyggda. Den är inte illa skriven per se, men historieberättandet håller inte måttet, och jag kommer inte att läsa en eventuell nästa del i serien.

  2. Spännande!
    BokNord, 27 oktober 2018

    En spännande inte-så-avlägsen-framtids-thriller som förmodligen ligger mycket nära hur samhället faktiskt kommer att se ut om 10-20 år. Väntar spänt på nästa bok!

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Fermis Filter: En anledning att finnas