Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-02-28
Förlag
Teg Publishing
ISBN
9789188035332
Rätten (e-bok)

Rätten (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-02-28
59
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
de här två spåren över isen älven
all den kunskap som jag saknar
får jag skriva att du gråter?
vet du att jag alltid läser?

I Pernilla Berglunds tredje diktsamling Rätten är frågor om skrivandets möjligheter centrala. Dikterna skriver sig ifrån och fram till en plats och en sjö. Samtidigt är rätten till platsen och skrivandet inte självklar.

Diktsamlingen bär på en fråga om möjligheten att förstå, och arbeta över och genom de avstånd som finns mellan människor och tider. Dikten vänder sig till en far och frågar sig: "Går det att svara nu?".

Pernilla Berglund har för sin poesi tidigare nominerats till Borås Tidnings debutantpris och Svenska Dagbladets litteraturpris. Under flera år har hon också varit verksam som redaktör för tidskriften Provins.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Pernilla Berglund

  • Tilltar

    Pernilla Berglund

    "Men det kanske mest imponerande med denna debut är att jag inte kan hitta några svagare partier." - Stig Larsson, Expressen. "Pernilla Berglunds debutbok lovar mycket för framtiden." - Sven Nyberg, Norrbottens-Kuriren "Ti...

  • Fälla

    Pernilla Berglund

    I Pernilla Berglunds andra diktsamling Fälla finns en sorg över något förlorat och samtidigt en befrielse i upprättandet av ett avstånd till det smärtsamma. Dikterna försöker närma sig en specifik upplevelse av språk och plats för att sedan omform...

Bloggat om Rätten