Materialvägensägen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
95
Utgivningsdatum
2019-09-09
Förlag
Teg Publishing
Medarbetare
Ejiksson, Andjeas (form) / Hedström, Denise (form)
Dimensioner
225 x 155 x 15 mm
Vikt
343 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789188035455
Materialvägensägen (inbunden)

Materialvägensägen

Inbunden Svenska, 2019-09-09
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Materialvägensägen är en språkvindlande och formmedveten skapelseakt som genom försvinnande småsamhällen, naturresursutvinning, lokalpolitisk retorik och skönlitterära förlagor på glid söker öppningarna i den förhärskande historieutvecklingens egendomsstängsel.

 

Uttrycket materialvägen kommer av de stigar som rallarna trampade upp under anläggandet av järnvägen genom Norrbotten och Lappland. Här i dikten blir materialvägen till både bokstavlig som bildlig tillblivelsen av det ur minnet och tiden kasserad, passerade och förbrukade. Skärvor av kulturhistoria, gammaltestamentliga myter och markprojekteringsplaner trampar mot bättre vetande upp nya vägar i sin strävan efter andra möjliga världar.

Av lika delar rättfram buskis som semantiska missöden är detta en lika stridbar som gladlynt gaphals till bildningsberättelse - en dikt som av de dystra förtecknen ständigt söker besvärja dess glimrande motsatser!

 

David Vikgren, som är född 1975 och uppvuxen i Övertorneå, har sedan debuten kommit att etablera sig som en av dem mer egensinniga och nyskapande poeterna av sin generation. Hans skrivande har tilldelats flera litterära priser, däribland Sverige Radios Lyrikpris och Norrlands Litteraturpris, och hans poesi har översatts till bl. a arabiska, ryska och danska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Materialvägensägen
  2. +
  3. Ofarbar tystnad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ofarbar tystnad av Andreas Lundberg (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av David Vikgren