Byggningar u häusar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
424
Utgivningsdatum
2004-12-01
Upplaga
1. uppl.
Förlag
Länsmuseet Gotlands fornsal
Medarbetare
Ström, Göran (fotograf)
Illustrationer
fotografier
Dimensioner
270 x 205 x 30 mm
Vikt
1650 g
SAB
Ic-cz Gotland
ISBN
9789188036582
Byggningar u häusar (inbunden)

Byggningar u häusar

gotländsk byggnadstradition

Inbunden Svenska, 2004-12-01

Slutsåld

Vi har inte fått in någon beskrivning av boken från förlaget. Kolla gärna upp förlagets (Länsmuseet Gotlands fornsal) hemsida, där det kan finnas mer information.

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Byggningar u häusar

Övrig information

Boken berättar om den gotländska byggnads-traditionen ända från järnålderns kämpgravshus, medeltidens stenhus och de tidiga tämligen enkla bulhusen. Vidare om de första nya stenhusen, de präktiga tvåvånings parstugorna och det sena 1800-talets storslagna byggningar med sex-delad planlösning, förra sekelskiftets sten- och trähus med snickarglädje och 1900-talets villastilar. Även gårdens övriga byggnader på gotländska häusar skildras.

Byggningar u häusar är det första samlade verket i sitt slag och ger en ingående kunskap om de tekniker och material som stått öborna till buds vid husbyggandet.

Byggnadsantikvarie Stefan Haase, välkänd och uppskattad föredragshållare, har under många år både praktiskt och teoretiskt ägnat sig åt studier av gotländsk byggnadstradition. Många har bett honom att sammanfatta sin kunskap i bok-form. Nu kan vi äntligen presentera boken, som gjorts i samarbete med läns-museets fotograf Göran Ström.

Boken är på 424 sidor och innehåller ca 570 nytagna bilder i färg på gotländska hus, spännande byggnadsdetaljer och miljöer från Fårö till Sundre. Produktion Länsmuseet på Gotland