Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Samhällsserien
Antal sidor
80
Utgivningsdatum
2015-08-15
Förlag
Vilja förlag
Medarbetare
Hoelstad, Malin (foto)
Dimensioner
181 x 130 x 10 mm
Vikt
197 g
SAB
Hc
ISBN
9789188037053
Hej, snälla! (inbunden)

Hej, snälla!

Inbunden Svenska, 2015-08-15

Slutsåld

Det sitter en romsk kvinna på marken och tigger utanför Mias mataffär. När Mia skyndar förbi ser hon att kvinnan väntar barn. Mia bestämmer sig för att sluta springa förbi tiggarna utanför butiken. Hon tar kontakt med kvinnan som heter Rosa.

Aktuellt om EU-migranter i Sverige. Boken är illustrerad med bilder och innehåller ett faktaavsnitt om romernas situation i Europa och Sverige.

Christina Wahldén skriver än en gång superaktuella böcker om samtida ämnen som fungerar för såväl yngre som lite äldre läsare. Böckerna kan läsas för att få en djupare förståelse för vår omvärld. De fungerar också bra som ett komplement till undervisningen. Ett underlag som öppnar upp för diskussion på såväl svenskalektionen som samhällslektionen.

Boken ingår i Viljas Samhällsserie, som för närvarande består av böckerna Valet är ditt, Barnmorskan som räddar liv, Med livet som insats, Ny här, Hamed och statsministern, På flykt, Hej, snälla! samt Jag kan bli rektor.

Böckerna handlar alltid om demokrati på ett eller annat sätt och utspelar sig ibland i den svenska kulturen, ibland i ett helt annat land. Som exempelvis Jag kan bli rektor och Barnmorskan som räddar liv vars handlingar är förlagda till Afghanistan.

Syftet med dessa böcker är att man om kommer från Afghanistan eller något närliggande land ska få möjlighet att känna igen sig i kulturen och i miljön. Men böckerna fyller också ett annat syfte. Om man inte är särskilt bekant med andra kulturer ska man som läsare få en större förståelse för sin omvärld och för sina medmänniskor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »