Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Samhällsserien (del 4)
Antal sidor
57
Utgivningsdatum
2016-01-15
Förlag
Vilja förlag
Dimensioner
180 x 130 x 5 mm
Vikt
143 g
SAB
Hc
ISBN
9789188037978
Hamed och EU (häftad)

Hamed och EU

Häftad Svenska, 2016-01-15

Slutsåld

Hamed har fått ett stipendium för att åka till Strasbourg och besöka EU-parlamentet. Han vill lära sig mer om vad politikerna i EU gör och skriva en uppsats om det. I Strasbourg träffar han två svenska EU-politiker och får förståelse för relationen mellan Sverige och EU.

Hamed är en av Sveriges många ensamkommande flyktingbarn. Vi kunde läsa om honom i böckerna "Ny här", "Valet är ditt" samt "Hamed och statsministern".

Boken är försedd med en faktadel om EU

Boken ingår i Viljas Samhällsserie. Böckerna handlar alltid om demokrati på ett eller annat sätt och utspelar sig ibland i den svenska kulturen, ibland i ett helt annat land. Som exempelvis Jag kan bli rektor och Barnmorskan som räddar liv vars handlingar är förlagda till Afghanistan.

Syftet med dessa böcker är att man om kommer från Afghanistan eller något närliggande land ska få möjlighet att känna igen sig i kulturen och i miljön. Men böckerna fyller också ett annat syfte. Om man inte är särskilt bekant med andra kulturer ska man som läsare få en större förståelse för sin omvärld och för sina medmänniskor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christina Wahldén