Berättelser om Ganesha (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
41
Utgivningsdatum
2006-10-01
Förlag
Heidruns Förlag
Medarbetare
Berg, Bengt (red.) / Akre, Eva (form) / Johansson, Elin (form) / Berg, Bengt (foto)
Illustratör/Fotograf
Margaretha Jansson
Illustrationer
ill.
Dimensioner
185 x 180 x 20 mm
Vikt
360 g
SAB
Hcg
ISBN
9789188056993
Berättelser om Ganesha (inbunden)

Berättelser om Ganesha

Inbunden Svenska, 2006-10-01

Slutsåld

Ur Elisabet Härenstams förord:

I Indialand bak Himalayas rand,
där händer det konstiga saker ibland ...
En av mina vänner i Indien heter Om Prakash Sharma. Som vän kallas han OmJi. Det betyder den respekterade Om. Han tar hand om alla studenter som reser från Karlstads universitet till Varanasi i Indien för att studera. Förutom att OmJi löser alla problem som uppstår för oss på våra resor, bland rök och damm, sot och aska, cyklar, kor, siden och guld, fattigdom, trängsel och död, färger och strålande skratt, så är OmJi också full av berättelser. Hela Indien surrar av sagor! Obegripliga bilder får genom berättelserna sin poetiska förklaring, märkliga platser sin historia, floden, staden och människorna sina sagor.
Till den här boken har jag valt fem berättelser om Ganesha, guden med människokropp och elefanthuvud. Han är skolbarnens favoritgud. I hans namn börjas alla nya påhitt och företag, arbeten, läxor och skrivningar. I Indien har jag hört otaliga historier om honom. Många av dem har jag just OmJi att tacka för. Nu har jag valt fem av dem som jag tycker om. Och precis som sago-berättare över hela världen, så har jag också tagit mig friheten att berätta på mitt eget sätt.
Den lilla Ganesha som följer med boken, är gjord för hand av de sju stenhuggarbröderna vid Assi Ghat i Varanasi. Bilderna är gjorda av konstnären Margaretha Jansson, en god vän som också rest i Indien. En dag reser du kanske själv till dit för att lära dig något nytt och möta människor som kan bli dina vänner.

Pressröster:
"Det finns också en stark värme och livsglädje och människokärlek i berättelserna i denna bok." (Mats Dahlberg, NWT)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elisabet Härenstam

  • Det var en gång en sjö

    Elisabet Härenstam

    Boken Det var en gång en sjö skildrar en buddistisk tankevärld i berättelsens form. Så här skriver Dalai Lama i bokens introduktion: "This book by Elisabet H[ä]renstam is about Pema Dorjee's childhood in Tibet. It is a story about the memorie...

  • Tanketurer till Gud

    Elisabet Härenstam

    EN LITEN KONSTBOK FÖR BÖN OCH MEDITATION. "Vi skulle pröva att ta Guds-aningen och den där underliga längtan vi har på allvar." Ur författare Elisabet Härenstams förord