Vägval för anställningsskyddet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
178
Utgivningsdatum
2018-07-12
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Korpen
Dimensioner
230 x 170 x 10 mm
Vikt
357 g
SAB
Ohab-c
ISBN
9789188095992
Vägval för anställningsskyddet (häftad)

Vägval för anställningsskyddet

Häftad Svenska, 2018-07-12
229
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Varför har vi turordningsregler? Vilka konsekvenser skulle det få om vi tog bort kravet på saklig grund för uppsägning? Detta är ett par av de frågor som behandlas i denna bok, som analyserar LAS och diskuterar alternativa utformningar ur ett juridiskt perspektiv.

LAS har varit föremål för debatt och kritik ända sedan den infördes vid mitten av sjuttiotalet och har också reviderats ett antal gånger genom åren. Den här boken handlar om hur dagens anställningsskyddsreglering är uppbyggd och om hur anställningsskyddet skulle kunna se ut i morgon. Syftet är att skapa bättre förståelse för det svenska anställningsskyddet för den som är intresserad av att förändra det eller försvara det.

Med utgångspunkt i en bestämning av anställningsskyddets kärna får vi en översiktlig genomgång av hur regleringen förändrats sedan den infördes 1974, hur Arbetsdomstolen tillämpat de centrala reglerna, hur annan lagstiftning som påverkar anställningsskyddet utvecklats och om de myter som kringgärdar LAS.

Med hjälp av en regleringsverktygslåda bryts lagstiftningen sedan ned i sina beståndsdelar och på basis härav presenteras en förändringspalett som erbjuder en rad möjligheter att på olika sätt förändra anställningsskyddslagstiftningen.

I det avslutande kapitlet diskuteras några av dessa förändringsmöjligheter på temat vägval för anställningsskyddet. Det rör sig om vilka förändringar som är möjliga utan att anställningsskyddets grunder bryts ned. Men också förändringar som bygger på att anställningsskyddet sådant vi känner det tas bort.

Mats Glavå är docent i arbetsrätt och verksam som lärare och forskare vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vägval för anställningsskyddet
  2. +
  3. Projektverkare : Att leva och arbeta med förändring

De som köpt den här boken har ofta också köpt Projektverkare : Att leva och arbeta med föränd... av Carina Lindberg Glavå, Peter Rundkvist (häftad).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mats Glavå

  • Arbetsrätt

    Mats Glavå, Mikael Hansson

    Arbetsrättslagstiftningens närmast explosionsartade utveckling under 1900-talets tre sista decennier kom att förskjuta, men inte på något avgörande sätt förändra, de utgångspunkter som slogs fast genom Decemberkompromissen mellan LO och SAF år 190...

Bloggat om Vägval för anställningsskyddet