Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2015-07-06
Upplaga
1
Förlag
Förlagshuset Siljans Måsar KB
Dimensioner
270 x 205 x 10 mm
Vikt
667 g
SAB
Lz
ISBN
9789188097118
Jag kommer aldrig mer att vara tyst : en handbok för överlevare och några till (kartonnage)

Jag kommer aldrig mer att vara tyst : en handbok för överlevare och några till

(1 röst)
Kartonnage Svenska, 2015-07-06
199
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Yvonne vet att det går att resa sig från en barndom fylld av sexuella över-grepp. Det beskriver hon i sin bok "Jag kommer aldrig mer att vara tyst", en handbok för överlevare och några till, där hon berättar om den mödosamma vägen tillbaka till sig själv och hur man kan läka, trots de svåra skadorna. 

Hon var fem år då hennes styvfar utnyttjade henne sexuellt första gången. Övergreppen, som styvfadern kallade deras "gemensamma lilla hemlighet", pågick tills hon var 14 år och fyllde henne med skuld- och skamkänslor.

- Min styvpappa tog det finaste ett barn kan tänkas ha, och det är rätten till sin egen kropp, och rätten att säga nej. Med hans övergrepp försvann också min självrespekt, säger Yvonne.

Tro inte att detta har varit enkelt för mig att bara ändra på hela mitt liv för att kunna över-leva. Jag har kravlat i oljan, jag har varit i de mörkaste hålen, men nu är jag tillbaka. Jag vill med denna bok ge ljus, livsglädje & hopp om läkning. Genom boken tar jag nu initiativet att berätta, då jag vill bryta tystnaden och tabun kring sexuella brott. Tystnad är förövarens bästa skydd, men jag väljer från och med nu att inte vara tyst mer, för skulden var aldrig min. Nu har skammen och skulden flyttat ut och ersatts av kärlek och ödmjukheten till mig själv och det liv jag lever idag.

Boken är en guide till hur vi kan finna balans i livet genom att vårda oss själva, och genom att låta vår "verktygslåda" bli en livsstil. För Yvonne är detta ett sätt att leva fullt ut idag. 

Boken är rikt illustrerad med vackra och inspirerande bilder av I. Diamantopoulos.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jag kommer aldrig mer att vara tyst : en handbok för överlevare och några till
  2. +
  3. Jag vill bara vara fin : när perfekt inte är nog - en självbiografi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag vill bara vara fin : när perfekt inte är no... av Stephanie Brown (häftad).

Köp båda 2 för 387 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Yvonne Kullenstjärna

  • Integritetsmaterial

    Yvonne Kullenstjärna

    FÖRORD Jag vill börja med att tacka för att ni har valt att jobba med era barn och detta integritets- material. Det finns så mycket styrka och trygghet i kunskap. Som ni kanske vet så har jag själv blivit sexuellt utnyttjad i min barndom och det ä...

Bloggat om Jag kommer aldrig mer att vara tyst : en ...